fredag 16 januari 2009

Är det inte lite vårluft pågång, eller.......?
Är det inte lite vårluft pågång eller är det bara att man märker av att det går mot ljusare tider när det gäller vädret iallfall?
Vill just inte idag påstå att vården går mot "ljusare tider" direkt. "Lilla Fruns" handskada (titta hos www.pockethexorna.blogspot.com ) gjorde sig rejält påmind igår natt, det blev ambulans upp till stora sjukhuset för smärtlindring i sprutform, fast journaler finns och tydliga anteckningar så är inte smärtlindringen en självklarhet trots 15 års behandlingar c:a 4 gånger/år, jag blir lite trött måste jag säga, som vanligt krävs argumentation från min sida, den här gången behövde jag inte bli arg för att få det att fungera. Sjukhuset överbelagt så det blev inläggning på Gynavdelningen istället för ortopeden(!), det i sin tur resulterade att remiss svar och utlåtande från handkirurgen kom på villovägar. Inte ens hos handkirurgen finns begreppet "kronsik smärtpatient". Kan tala om att under undersökningen förstod läkaren det och blev tvungen att tillkalla en mer luttrad överläkare som lärt sig att "slå dövörat till" när patienterna skriker och gråter av smärta. Fast både jag och "Lilla Frun" börjar bli vana vid medicinsk tortyr pga okunskap om smärtproblematiken och dess följder. Efteråt så erkände den lite "svettiga" Läkaren att när det blir dax för kirurgisk ingrepp i handen, då går det inte att göra via Dagkirurgienheten", utan måste ske under narkos, smart kille det har vi vetat i 15 år nu, tråkigt bara att detta konstaterande leder till ökat "triggande" av smärta som i sin tur resulterar i helt onödigt lidande och ur politisk/ekonomisk synpunkt mycket extra kostnader för dyr eftervård.I vilket fall som helst "Lilla Frun" fick en skön natt och lite nya tjejkompisar på gynavdelningen, vård personalen mycket trevlig och förstående och den ansvariga sjuksköterskan får "veckans vårdmedalj".
Säger det igen, det är inga problem för mig att motivera varför Jernsaxen behövs som patientförening i smärtaproblematikens tjänst, lovar att jobba så hårt jag någonsin kan för denna fråga! Vid datorn Peter Olofsson som önskar all läsare av Jernsaxenbloggen en trevlig helg!
PS: Vårbilderna tog jag utanför St Göranssjukhus, Stockholm, förra året, årstiden går kanske att gissa?

2 kommentarer:

 1. Hej

  Kul att du hittade min sida. Välkommen åter *ler*.

  Jotack, det där med läkare och sjukvård har man ingen bra erfarenhet av. Det är tur för din fru att hon har dig som följer med. Jag är singelmamma och ingen som följer med eller står upp för mig så och har nästan slutat att gå till doktorn. Om det inte skulle vara akut förståss.
  Jag tar mig för pannan över alla märkliga läkare man stött på.
  När jag bodde i Uppsala hade jag den otroliga turen att komma till en underbar läkare som bara behövde undersöka mig lite så visste hon direkt vad jag hade.

  Med önskan om en fin helg för dig och din familj

  Ingrid i Östersund

  SvaraRadera
 2. Vilken tur att du finns Peter, hur skulle det annars gått?
  Önskar er en trevlig helg
  Camilla

  SvaraRadera