onsdag 28 januari 2009

Det går lite "tungt" just nu i smärtbranschen!

Det blev inget, "äntligen" måndag i början på veckan. Det har varit alldeles för mycket rent privat och föreningsmässigt kan jag berätta. Vad händer då just nu för de smärthandikappade, inget konkret att skriva om just på detta inlägg, men som jag har skrivit tidigare så är det här en helt öppen "förfrågan om en ny smärtförening" i blogg form och den här bloggen har i sig inget självändamål, så till min glädje så ser jag att SSF Svenska Smärt Föreningen fått igång sin sida igen och lagt ut det sista numret av deras Tidskrift Leva med Smärta i öppen nätupplaga. Verkligen läsvärd tidning gå in på www.levamedsmarta.com
De har också lagt ut sin mailadress där för kontakt info@levautansmarta.se

Har i dagarna också haft kontakt med flera hjälpmedelsgrossiter. Finns fantastiska Företag/Firmor men det finns också mycket tveksamheter i denna bransch. Uppriktigt sagt, skärpning vissa företag, som säljare så är det självklart att man läser in sig på de produkter man saluför och försöker skaffa sig en kunskap om problematiken hos sin kundgrupp. Har uppföljningsmailat till de berörda företagen, vi får se vad som händer.

Försöker just nu också kontakta SSF för att föhöra mig om hur verksamheten i fortsättningen skall bedrivas. Under tiden så fungerar självfallet Jernsaxenbloggen som ett litet forum och samlingspunkt allt rörande smärtproplematik.
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson!

2 kommentarer:

 1. Det var ett bra iniativ att starta den här bloggen, att hjälpa varandra och även sig själv är alltid hedersvärt.
  Ha det bra
  Kramar

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Min erfarenhet är att Svenska Smärtföreningen (SSF)inte har så mycket verksamhet ute i landet fastän de har en flashig hemsida och tidning. Det verkar mest vara en lobbyorganisation för läkemedelsindustrin, som stöder dem ekonomiskt. Sedan har de en väldigt aggressiv framtoning och fokuserar mycket på fysiska konsekvenser av smärta. Men psykologin är lika viktig, tycker jag. Jag tror också att man når längre om man försöker vara saklig.

  SvaraRadera