onsdag 21 januari 2009

Idag är det jag som har ont!Ja, faktiskt, rejällt ont på fler ställen och det pga en rullstol? Ja visst, låter kanske konstigt för den oinvigde, men en rullstol har faktiskt orsakat flera rejäla smärtpunkter i/på min kropp, två klämda fingar, en muskelsträckning och en sårskada på armen och allt dett pga en otymplig rullstol utdelad som hjälpmedel av ett Landsting i mellan Sverige! Då är det inte ens jag som åker i detta fordon, utan jag är transportör och ledsagare åt en människa i stolen, dvs min Far!
För honom är det i princip en omöjlighet att ta sig fram med denna otympliga plåt/stålkonstruktion med åldrandet i sin kropp, observera att han är i princip fysiskt frisk, det rör sig mer om ork/ålder. Ringer hjälpmedelscentralernas inköpsorganissation för att kontrollera vad det finns för möjligheter för äldre att få en lättviktstol, svaret blir i princip inga i dagsläget. Finns gott om modeller för dem som är rullstolsburna men för övrigt starka och friska i armarna och självfallet så finns det eldriva, men nu var jag ute efter en modell både för brukare och transportör. Har nu hittat en optimal modell igen, har ännu inte fått något svar om den säljs i Sverige och av vem, någon som känner igen modellen och har några erarenheter? Maila gärna till jernsaxen@live.se
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson. Vill du läsa mer om modellen så gå in på www.algor.com skriv "wheelchair" i sökordsrutan på hemsidan.
Ha en bra dag!

3 kommentarer:

 1. Känner igen det där. Det finns många bra handikappsaker, men landstinget har dem inte eftersom de inte har råd att köpa in dem... som tex. speciella hörapparater... (min dotter kan i dagsläget inte ha något av dem som landstinget har och jag har inte letat så mycket, men har hittat andra sorter i tex. USA... fast de kostar ju en hel del)

  Det vore ju hemskt om du till på köpet ska behöva börja sälja handikapphjälpmedel, som ännu inte finns här i Sverige... eller, du kanske ser fram emot det! ;)

  SvaraRadera
 2. Hej Fru Pusselbit! Är det inte så att du nu börjar känna av vad jag är för människa? Känns lite så på de sista undrande raderna! Vi får se vad som händer Smärtföreningen Jernsaxen dyker i alla fall upp på alla hjälpmedelsmässor under året i någon form, alla saker jag presenterar här är ju dessutom helt Oumberligating(ler), har du sett någon typ av hörapparat och har du några bra sidor att läsa om olika typer, kan googla men utbydet är stort, några funderingar? Ha det bra så läng mvh från Peter som idag skriver från Oumberligabloggen! Skriv gärna till jernsaxen@live.se fast här går också bra!

  SvaraRadera
 3. Oj då, det finns verkligen ett enormt stort behov av olika hjälpmedel, det tänker man inte på förrän man själv är den som är i behov av ett. Konstigt att inte landstinget har en person som jobbar bara med detta (fast det kanske de har?), någon som letar fram det bästa för brukaren oavsett vilket handikapp brukaren har. Det här är något som många i samhället skulle ställa upp och betala lite extra skatt till tror jag, vi kan ju inte ha det såhär, vad sysslar våra politiker med egentligen?
  Nu blev jag lite uppeldad...
  Ha en bra dag
  Camilla

  SvaraRadera