onsdag 13 maj 2009

Säger bara Jordgubbar! Ordförande har ordet:


Visst är det ett härligt ord på alla sätt, därför låter jag det bli "övergångsordet" ifrån tidigare inläggsrubriker. Både i den här bloggen och i min andra blogg http://www.oumberligating.blogspot.com/ så har det stått mycket om den "skitdåliga sjukhusmaten" i ganska starka ordalag i några dagar nu, så därför blir jag helt överlycklig att jag nu kan få gå över till ett helt annat ämne, jordbubbar och hur nyttiga de är! Att jag sedan har en helt störd humor när det gäller "övergångar" och ordlekar så blir det ännu trevligare att skriva om en kille som heter Kimmo Rumpunen (jordgubbsforskare) när man nu skrivit en massa "skitinlägg" ett tag nu, började ju med matförgiftningen på Dalarö, för den oinvigde se inlägget med saftglaset, http://www.oumberligating.blogspot.com/ (Alla men fotobloggar, varför kunde ni inte skrivit, oj, va fint du fotade saftglaset och vad härligt det blev med havet lite "suddigt" i bakgrunden? Funderar på att ta bort alla länkar till fotobloggar, OBS: Skämt!)Till saken Kimmo Rumpunen är forskare på Statens Lantbruksunivesitets växtförädlingscenter Balsgård och är en av de ansvariga forskarna bakom en ny studie om jordgubbar och hur nyttiga de är. I den nya studien visar man på att halten av de nyttiga sk antioxidanterna är fem-tio gånger högre i jordgubbar än i vanliga äpplen.Jordgubbarnas små kärnor innehåller dessutom en syra som heter ellagsyra och den motverkar både cancer och skyddar mot UV strålningens skadeverkningar. Att bären innehåller höga halter av C-vitamin och folsyra gör de yttliggare hälsosammare ät äta. Desto rödare jordgubbar, desto nyttigare helt enkelt. Att de sedan är mycket goda gör ju inte saken sämre!Vi kan helt klart tillsammans slå fast att Jordgubben är ett helt klart Oumberligt ting!Eller, håll i er nu kommer det igen (vadå, en ordvits) Oumbärligt ting! Nu tror jag ju inte att mina läsare är tröga, men eftersom jag fått mail om att Oumberliga stavas med ä istället för e så måste jag förtydliga att Oumberliga bloggen ska stavas med just e, eftersom jag nu sitter i Stockholmtrakten där de flesta ä uttalas som e, likadant med Jernsaxen alltså!Vid datorn Peter Olofsson!Om jag bloggar tidigt idag, nejdå, har inte lagt mig än, "Lilla Frun" har mått dåligt i natt och varit vaken nästan hela natten, men Oumberlige Peter har legat och klappat "Lilla Frun" i två timmar så hon nu har somnat lugnt. Glöm inte kommentera i min andra blogg om du har lust och mental ork!
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson i nådens år 2009 och förhoppningsvis så kan jag snart skriva i Jordgubbssommarens år 2009!Ha en fin dag!
PS: Och om du nu emot all förmodan vill läsa om sjukhusmatseländet så gå in på:

5 kommentarer:

 1. Svar: Nää, Andra Halvans kusin och blivande make är svenskor... om inte de vill inspireras av fin fins kultur förstås;)

  JassÅ, så bÄren bÄrde med sEj hit osså. Gott, godare, Gött:)

  SvaraRadera
 2. Jag läste också om jordgubbar i dagens morgontidning, visste sedan tidigare att de är nyttiga men inte så nyttiga. Det bådar gott för sommaren, nu blir det jordgubbar varje dag ifall plånboken tillåter det annars får jag tugga i mig mina svarta vinbär som jag har i trädgården för de är också jättenyttiga.
  Ha det bra och klappa om lilla frun från mig också
  Kram

  SvaraRadera
 3. Hej! Läser din blogg för första gången. Fick gå tillbaka lite för att hitta ursprungsspåret vad gäller smärta. Bra att du stöttar din fru i hennes kamp mot smärtan. Jobbar själv inom vården och ser allt för många som far illa. Det finns ingen organisation och läkare i allmänhet har inte den kunskap som krävs. Vi inom sjukvården har skapat många "brukare" av opiater (morfin m m) och sedan kastat ut dem i kylan. Fortsätt som tidigare och skapa opinion. Mvh

  SvaraRadera
 4. Nog visste jag att jordgubbar är nyttiga men inte att det fanns så mycket nyttighet i dom!
  Hmm, blir nog en massa liter bär i sommar :-)! Gottgottigottgott!!!

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Återgäldar ditt besök hos mig. Ska läsa lite och se hur här ser ut. Ha de gott.

  SvaraRadera