söndag 10 maj 2009

Jernsaxen säger! Denna fråga berör inte bara de i livets slutskede, de berör även de som ska fortsätta att leva!


Debatten har blivit lite felaktig just nu, läs artikel, http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2866611.svd smärtsjukvården är minst lika eftersatt antingen det gäller behandlingen av människor i livets slutskeénde eller människor som kämpar på för att överleva utan "dödlig" diagnos. Artikelutdrag nedan:
"Göran Hägglund är väl medveten om situationen.
– Det här har varit känt sedan 80-talet, säger han.
Trots att flera utredningar påpekat bristerna och försökt lyfta fram frågan har inte mycket hänt. Enligt Hägglund beror detta främst på områdets låga status.
– Detta tillhör de mest oglamorösa delarna av svensk sjukvård. Här handlar det inte om nya tekniska landvinningar eller nya livräddande behandlingar utan om ett skapa ett värdigt slut. Det har inte ansetts som det mest spännande området att forska kring.
Han är beredd att göra vad han kan för att ändra på saken och talar om en underutvecklad specialitet vars status måste höjas."
Som sagt artikel i sin helhet på:
Peter Olofsson önskar forstatt trevlig helg!
PS: Dikten ovan är skriven i en av hissarna i S:t Görans sjukhus, dessa "konstverk" har gett oss många leénden när vi hälsat på "Lilla Frun" under otaliga år inneliggandes för "smärtlindring"!
Klicka på bilden för förstoring!

1 kommentar: