måndag 18 maj 2009

"Full fräs med Jernsaxen"


I krig, kärlek och i bloggande så är alla medel tillåtna för att nå sina mål och mitt mål är ju sedan tidigare att uppmärksamma alla typer av fysisk smärta/besvär och behandlingsformerna får denna typ av problematik. Första gången jag skriver om prostatacancer här, har tidigare bara nämnt cancer i allmänna ordalag, men efterhand som olika ämnen avhandlas och beskrivs i medierna så hämnar de även här på Jernsaxen bloggen. Jag lägger sedan till några länkar här bredvid för mer information.
Kan mat förebygga prostatacancer? Lyder en rubrik i Svenska Dagbladets Nätupplaga idag
Publicerad: 17 maj 2009, 22.36
SKYDDANDE MAT Prostatacancer är en av våra vanligaste cancerformer, och forskning visar att vår livsstil är en av orsakerna. Konsumtion av röda grönsaker och frukter som tomat, paprika och blodapelsin tros förebygga cancerformen. Men minst lika viktigt är att frukt och grönsaker får mogna naturligt. Läs artikeln i sin helthet på: http://www.svd.se/nyheter/vetenskap/matklimat/artikel_2910627.svd
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson!
PS: Ursäkta rubriken ovan, men alltid lockade den in någon och som sagt vad gör man inte för den goda "sakens" skull, alltså lobba lite för Patient och Smärtföreningen Jernsaxen!

2 kommentarer:

  1. Jag googlade på "full fräs" (det gör jag varje måndag) och hamnade här. Märkligt.

    SvaraRadera
  2. Ganska intressant det där med att man kan skydda sig mot cancer genom att äta rätt, det är ju ännu ett skäl till att skriva på matupproret listan, eller hur?
    Ha det bra och hälsa frun
    Kram

    SvaraRadera