tisdag 12 maj 2009

"Ät min skit, bit för bit. ere diareé så tare me ské" Part IIOkej, jag har fastnat lite i debatten om storköksmaten som serveras på sjukhus runt om i landet, det här blir sista inlägget i frågan och mycket beror på att debatten fortsätter i Svenska Dagbladets Nätupplaga, se artikel:
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2875077.svd
Det syns på bloggarna och kommentarerna att många tycker det här är viktigt och när patienter riskerar undernäring efter en tids sjukhusbehandling då är det verkligen illa, ingen nyhet för mig men för många kanske det är det, därför är det så viktigt att frågan inte bara "blommar upp" och sedan tystnar, jag lovar Jernsaxen har koll på läget även i fortsättning.
Hoppas också att det idag "halkat" över några nya läsare ifrån min andra blogg, det här är viktiga saker men i dagens inlägg på Oumberligating bloggen så förklarar jag mig närmare!
Som sagt gå nu in och tyck till på Svenska Dagbladet och orkar du så skriv gärna en rad här om sjukhusmat, smärta, sjukdom eller död! Eller faktiskt vad du känner är viktigt!
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson!
PS: Texten i inläggrubriken syftar på en man som jag brukade mata när jag jobbade för 25 år sedan på en långvårdsmedicinskklinik, han spottade hela tiden ut maten och upprepade denna ramsa! Vad sa jag då mitt fån, Farbror det är viktigt att Ni äter upp maten så ni blir frisk!
Tur att jag idag vet bättre! Som sagt läs på: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2875077.svd

5 kommentarer:

 1. Fy fan vad äckligt. Ja, inte det gubben sa, naturligtvis, utan vad han och hans polare ska tvingas sätta i sig. Jag har själv en inte alls så sund relation till mat; svårt att hitta nåt jag inte blir äcklad av, känner på mig att jag kommer svälta ihjäl på stubben om jag hamnar på sjukhus.

  Keep up the good work, Peter.

  SvaraRadera
 2. Jag har läggat på sjukhus för ett år sedan "fått ett nytt knä" Maten var inte äcklig, men totalt smaklös. På grund av komplikationer fick jag ligga inne under påsken.
  Påskafton, lite förväntan, kanske ägg och sill.
  Tji fick - det var omelett. Jag hade så ont och var lite drogad, men ägg och sill kände jag, det skulle vara gott. Var fanns tanken hos "köket"?
  Ikväll ska jag gå på en föreläsning, som överläkare Eva Kosek från Karolinska Institutet håller om - AKTUELL SMÄRT- OCH FIBROMYALGIFORSKNING.
  I annonse står det: "Välkommen till en föreöäsning om aktuell smärt- och fibromyalgiforskning, vårdprogrm och konsekventer för den som lever med smärta. Det kommer att ges tid till frågestund.2
  Det är Reumatikerföreningen som är amordnar detta. Jag återkommer

  SvaraRadera
 3. Det gick visst lite för fort med skrivandet, ursäkta felen i inlägget ovan - jag kan stava.

  SvaraRadera
 4. Ja inte är det bra mat inte.Jag har legat på många sjukhus.Faktiskt var Uppsalas mat riktigt bra!(för ett år sedan)
  Har jobbat i kök på lasarett också, nu är det 20 år sedan och köken på båda lasaretten som jag jobbat på är nerlagda.
  Annars så är jag lite irriterad i dag över att jag måste lämna tillbaka mina kryckor jag får inte ha dem längre utan måste köpa egna.Varför!
  Jag behöver dem!
  Nej det är konstiga bestämmelser.
  Ha det gott!
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Det här kanske kunde fungera som bantning för mig att besöka den här av alla dina blogg;) Man tappar verkligen matlusten!
  Men nu har jag varit här och kommenterat, mr Olofsson, lydig som jag är!!!
  Kramkram:)

  SvaraRadera