lördag 29 november 2008

En liten sak till bara innan vi gör Lördagskväll...
Om ni tittar lite längre ner på sidan så har jag tidigare visat biler från en sjö som ligger inne i Tyresta National Park. Min Fru har aldrig sett den sjön och många med henne, vi har försökt att få hjälp med att ordna någon slags rullstol som hon kunde använda för att ta sig ut dit. Stolarna på bilderna går dessutom att vinkla på ett sådant sett att man i princip kan vara liggande om man måste vila ut i dem. Finns lite varianter. Ska försöka få agenturen på modellerna ifråga, så är du intresserad så skriv till jernsaxen@live.se Modellerna är också rejält "dämpade" för att mildra stötar som för många gör rullstolsåkande omöjligt. Som sagt ha en trevlig Lördag kväll mvh från Peter! PS: Den här modellen med rullband på borde erbjudas till alla flickor och pojkar som vill va lite tuffare.

13 kommentarer:

 1. Har aldrig sett något liknande, men de verkar vara väldigt bra att ha då man ska ge sig av ut i naturen!
  Ha en så trevlig kväll tillsammans!! =)

  SvaraRadera
 2. Nej, faktiskt inte jag heller, därför så kan det vara viktigt med en sådan här förening som Jernsaxen, meningen är att man ska kunna ge varandra tips och motivering och på så sätt orka ta ny tag och se livet på andra sett, förhoppningsvis då till det bättre. Vi har en trevlig kväll tillsammans hoppas du har det också mvh Peter!

  SvaraRadera
 3. Peter!
  Jag har heller aldrig sett något liknande, men oj så häftigt! Att man kan ligga i den måste ju vara ett stort extraplus för många med funktionshinder.

  Att få komma ut i naturen är viktigt för oss alla och det är läkande. Därför blir jag glad när jag ser att det testas fram hjälpmedel som gör det möjligt för många fler!
  Din hustru ser verkligen lycklig ut på bilden! :o)
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 4. Ja, visst är modellen på band häftig, tror faktiskt att det är viktigt i vissa sammanhang att det ser lite häftigt ut ibland,både äldre och yngre tycker det. Sedan är de underbart praktiska också. Nu är jag inte så naiv så jag tror eller ens tycker att alla med behov ska äga en sådan här, men det skulle kunna fungera som en modern bilpool, man är några stycken som går ihop och bokar/lånar den vid behov. Och vem dyker i framtiden upp och ordnar det, jo, Jernsaxen så klart. Säger som Gunde: - Ingenting är omöjligt! Till dig Kristina ska jag nu söka världen runt för att hitta den häftigaste trehjuling att forcera snövallar med(ler) Ha en bra dag mvh från Peter Olofsson

  SvaraRadera
 5. Godmorgon Torbjörn Eriksson heter jag. Vill du vara vänlig att kontakta oss så fort som möjligt, har skickat mail till Jernsaxen@live.se där får du vår adresss. Jag driver en kursgård utanför Orsa, jag kan ju säga att jag är mycket intresserad. Hittade på nätet att du redan har agenturen? Vi hörs.

  SvaraRadera
 6. Hej Torbjörn, fick din adress på jernsaxen@live.se Har skickat över all information till dig på båda adresserna. Kommer mer senare idag, väntar på klartecken från en fotograf som tagit nya bilder. Det är jag mycket noga med mvh från Peter Olofsson.

  SvaraRadera
 7. Vilken grej!!!!!! :0)
  Skulle tro att en sån blir inte ett billigt inköp, men otrolig kanon, tänk vilken frihet att kunna ta sej ut i naturen som "vi" vanliga och njuta!

  Ha det gott å hälsa Frun så mycket.
  Kramar i massor!

  SvaraRadera
 8. Hej Charlotte! Trevligt att du tittar in på "Jernsaxen". "Rullstolen" som går på band kostar nästan 100 000 med dagens dollarkurs, men som hjälpmedel betraktat så är det inte så dyrt, i Sverige kan många hjälpmedel bli väldigt dyra bara för att de är en så liten tillverkning, "Lilla Frun" har en speciallanpassad ombyggd stol som inte blev billig, men den förbättrar livet så att hon kan sitta/ligga vid datorn någon timme varannan dag ungefär. Har varit dålig på att vara inne på mina vänners bloggar, har haft fullt upp med att söka arbete, men efter det att jag skrivit detta till dig så ger jag mig ut i "cyberrymden". Ha det så bra som det bara går, mvh från Peter Olofsson

  SvaraRadera
 9. Vi flyttar bilen mellan olika parkeringsplatser för att slippa betala så lite pengar för parkeringen som möjligt... det är gratis på ishallen i närheten under dagarna, men inte på nätterna. På nätterna är det gratis i vårt bostadsområde, men inte på dagarna... ;)

  SvaraRadera
 10. Ojdå, jag menade naturligtvis att vi vill betala så lite pengar för parkeringen som möjligt... så fel det kan bli ibland! ;)

  SvaraRadera
 11. Vilket pusslande det kan bli för att få ihop den bästa lösningen för att kunna parkera så billigt som möjligt mvh Peter

  SvaraRadera
 12. En skulle man haft då hade jag kommit ut i skogen ja, överallt mer. Den jag har nu är fjuttig i jämförelse och är beroende av någon som puttar på bakom. Det hade varit skönt att bli oberoende ibland! Fredens liljor/Ammie

  SvaraRadera
 13. Hej Ammie! Ja mycket som vi har i rullstolsväg här kan tyckas fjuttigt, men får jag bara hem en sådan här från USA och vi har någon framtida förenings träff i Jernsaxen, då ska de bli åka av, då är det bara att spänna fast sig, sedn går "tåget! över stock och sten (ler). Ha det så bra så länge hörs och ses här i cyberrymden mvh från Peter som idag kommenterar från sin andra blogg, har du tittat in på den, inte alls lika viktig som Jernsaxenbloggen, men sevärd tror jag!

  SvaraRadera