onsdag 19 november 2008

En liten Ängel har landat...

.....är ganska säker på det faktiskt. Igår var jag och min 15 åriga dotter på en av stadens bb-avdelningar och hälsade på en "nyanländ släkting", var hon kommit ifrån är svårt att säga men det får väl vara ett av livets mysterium. När min dotter höll sin lilla kusin i famnen "strålade de tillsammans" en förbipasserande kanske inte skulle lägga märke till det, men jag såg det tydligt. Sedan var det min tur att hålla den nya lilla världsmedborgaren, har ju själv tre egna varelser, så känslan var bekant. Fantastiskt, lugnet lägger sig i min kropp. Med förmiddagen i minne, som var allt annat än lugn, kändes det väldigt skönt att få till baka ursprungskänslan av total harmoni och lugn. Vad var det som nu var allt annat en lugnt, jo, något så enkelt som en baskurs i information om Arbetsförmedlingen. Första orosmomentet drog igång när kursledaren inte dök upp på exakt anvisad tidpunkt så en annan person fick ta över. Ilskan och frustrationen drog igång på några minuter bara på grund av en liten försening. Arbetsmarknadsåtgärder och nya a-kasse regler spädde på det hela, det blev självfallet inget regelrätt kaos utan ett lite mer "svenskt" irriterat, frustrations gnäll, men det leder som sagt ingenstans att grupper börjar med att skälla på politiker och en massa andra som inte förstår och vet ur situationen i verkligenheten är. Kursledaren var ett proffs och ledde flera gånger in det som var kursens ide, information om arbetsförmedlingen och dess tjänster. Eftersom jag är "tvångssocial" så han jag hitta minst fyra i den här gruppen som helt klart hade fysiskt smärta några sa att de hade ont och besvärligt och trots det måste söka nytt arbete så jag "lobbade" som vanligt lite för Jernsaxen, så igår kväll droppade det in ett mail från en kvinna som var intresserad. Det roligaste i det hela var att hon hittade visitkortet som jag låtat trycka upp för Jernsaxen slängt på golvet brevid en papperskorg, så kan det gå.
Lilla Frun då? Jo, blockaden sitter i så i förrgår skulle vi komma utomhus för första gången på en månad, solen sken och allt var perfekt så husbilen värmdes upp och alla stödkuddr och täcken bars ut och en exakt kopia av hennes säng skapades i bilen. Jag rullade fram till porten så Lilla Frun kunde lastas på. Tog bilen och rullade in till de centrala delarna av Södermalm för att äta lunch som övriga Stockholm. Frun fick ligga kvar i bilen och det fina med den här Thairestaurangen är att den har en superlång fin handikappsparkering precis utanför så mat hämtades och bars ut så jag och lilla Frun kunde känna oss nästan vanliga. Fast det blir inte riktigt så för husbilens stora fönster är vänt mot gatan och det gör att alla och då menar jag alla tittar in och ser på vad för roligt som händer där inne i värmen då, men vi äter på, det är ju som att sitta vid ett fönsterbord. I denna stund så ser vi en stjärna stiga upp vid ett sjukhus på Södermalm och vi förstår att nu måste vår släkting blivit född. Vi startar upp den stora dieselmotorn och beger oss till regeringshuset vi försöker hitta tre vise män att ta med oss upp på BB, men vi hittar inga!!! Så vi får åka upp dit själva, myrra och guld var det dåligt med i sjukhuskiosken, så vi hittar lite andra nödpresenter. Men visst var det något guddomligt över denna dag inte bara att våran nya släkting kom till jorden vi hittade också här en ledig handikappsparkering precis utanför entren, så snabbt lite extra morfin så var lilla frun på benen eller på kryckorna och jag bakom som levande stöd, här ska välkomnas till värden. Sagt och gjort. Så här efteråt vill vi be våra älskade släktingar om ursäkt men inget kan hindra Lilla Frun från någonting när hon väl bestämt sig. Visst är tanken fin men trots allt är det handling som räknas, det är vårat motto på både ont och gott. Ha en bra dag mvh Peter.

6 kommentarer:

 1. Hej Peter!
  Tack för ditt inlägg inne hos mig. Trevligt.
  Kommentargranskning jag har, är på gott och ont, lite dumt kanske när man inte alltid orkar kolla.
  Värken i ryggen sätter stopp emellanåt.
  Får gratulera till er lilla "Ängel" det är som ett mirakel var gång en ny liten människa kommer till värden.
  Hlsn. Bille

  SvaraRadera
 2. Tjena!
  Jag blir glad av att läsa dagens inlägg. "Lilla Frun" fick äntligen sin dag. Jag får också gratulera till den nye bebben.
  Hälsningar Ronny

  SvaraRadera
 3. Hej Bille! Visst är det lite trevligt att få lite kommentarer efter sina inlägg, när jag surfar runt och letar olika bloggar om smärta och elände så ser man att väldigt många inte får några kommentarer alls, fast då rekomenderar jag att skriva in en mail adress. Precis som här på Jernsaxenbloggen så får jag minst tre gånger så många mail som kommentarer. Sedan är det självfallet precis som i ditt fall, många har alldeles för ont och mår inte bra, men tycker det kan ändå vara trevligt att läsa lite hos andra. Är du själv med i någon form av förening, svenska ryggförening exempelvis (Obs: Måste tillägga att jag har ingenting med dem att göra alls, tycker bara att de besitter mycket bra information på sin hemsida som jag inte vill undanhålla för de som har problem från nacken och nedåt. Har sagt det förut, mycket viktigt att Jernsaxen blir en förening med ett brett sprektra av kontakter med patientföreningar och organisationer helt prestige löst, för Jernsaxen har kommit för att stanna mvh Peter.

  SvaraRadera
 4. Ronny! Vad trevligt att du tittade in på den här sidan mvh Peter!

  SvaraRadera
 5. Hej Bille! Peter här igen! Länkade över din fråga till en sjukgymnast som jag försöker värva till Jernsaxens kommande frågesida. Hoppas det går bra att jag skriver journalutdraget här citat: Angående diskenC5/C6 är låg och i denna nivå finns pålagringar som ger lätt vänstersidig foraminal stenos. I nivå C6/C7 finns ett mediant diskbråck som inte påverkar märg eller rotskidor, i övrigt ordinärt fynd. Slut citat.
  Precis som din egen sjukgymnast säger så ser inte alls alla ut så i det berörda kotområdet, men diagnosen behöver inte innebära smärta, men självfallet så säger det inte heller att det kan ge upphov till smärta. Mycket av min frus besvär i ländrygg och bäcken syns inte helt klart i ryggen. Senare år så har det blivit artros vid några kotor och till och med det tvistar de lärde om, om hur stora problem som kan tillskrivas denna artros. Personligen så lägger jag mig inte i diagnosen det intressanta är ur människan i fråga mår och som andra kommentarer du fått på din blogg så ska man självklart kräva att läkaren ifråga talar klarspråk. Ta hand om dig så länge och skriv en rad när du orkar mvh Peter.

  SvaraRadera
 6. Peter!
  Grattis till den nya världsmedborgaren! Ett litet underverk!
  Synd att ni inte hittade några vise män :o) men jag tror att ni besitter en vishet som räcker!

  Skönt att blockaden sitter i för din fru och att ni kunde komma ut på lite äventyr, härligt!
  Varma hälsningar
  Kristina

  SvaraRadera