torsdag 13 november 2008

Rom byggdes inte på en dag...

....Sakta börjar det klarna hur Jernsaxen ska verka (Obs: Ingen ordvits). Jernsaxen kommar att börja som ideell förening, patientrelaterad sådan. Om vi blir stödförening till de stora föreningarna återstår att se, i vilket fall som helst så är vi obundna och sköter oss själva under alla omständigheter. Respekt för andras tyckande och tänkande är honörsorden eftersom det är det som vi själva vill uppnå med alla frågor som rör fysisk upplevd smärta. Information i alla dess former blir också en huvuduppgift det är för många en viktig sak. För oss med "datorvana" går det lätt att hitta en hel del på nätet, men det finns en stor grupp, särskilt långtidssjuka som inte har en daglig kontakt med internetvärlden. Som sagt det får inte bara bli en massa fina ord och tankar, det är visserligen en bra början, men det måste hända något också.
Personer som vill sitta i den första styrelsen har hört av sig, men det blir som brukligt bör i en nystartat ideell förening en tillfällig styrelse. Mvh Peter Olofsson.
Nytt för idag i informationsflödet blir www.varkstaden.se länkar i högra marginalen som vanligt.
Ett litet ps till, jag vet att det ibland inte är riktigt språkligt rätt allt jag skriver, det beror inte på nochalans utan mer på ren trötthet, det här med att starta smärtförening är egentligen överkurs i mitt liv, förnärvarande så behöver min fru heltidsomsorg (trots det avslag från kommunen i ersättningsfrågan). Arbetssökande på heltid är jag också samt tre barn/ungdomar som visserligen är självgående men förädrarollen har sin tid och ibland försöker jag sova lite också. (Där försökte jag vara lite rolig *ler*, måste tilläggas att roligt ska vi också ha mellen smärtattackerna och ångesten) Ta hand om er alla som läser detta och ha det så bra som det går.

1 kommentar:

 1. Peter!
  Jag kan ana att det är mycket slit du lägger ner i kampen för den här föreningen som ska hjälpa människor. Det är inte konstigt att du blir trött!
  Du borde få vara personlig assistent åt din hustru med ordentlig ersättning (om det är vad ni vill förstås)
  Det skulle spara pengar åt samhället vilket ju är det enda politikerna är intresserade av, men framför allt skulle din hustru och du känna trygghet i er situation!

  Intentionen med föreningen att vara patientrelaterad och ideell tycker jag låter som en mycket bra start! Och ha roligt mellan varven och plocka fram sin humor är ett underbart verktyg i smärthantering! Du vet: Jag stödjer det här!

  Allt gott och varm kram!
  Kristina

  SvaraRadera