söndag 16 november 2008

Kanske lite tidigt....

Kanske lite tidigt att börja skriva ett nytt inlägg innan man fått en kommentar på det tidigare, men enligt den lilla räknaren så har tre personer varit inne sedan igår kväll. Lilla Frun har haft ett litet helvete inatt, krypningar i hela kroppen, hon kämpar på med att sänka morfinnivån till "underhållsdos" att sedan få magbesvär på det gör inte livet roligare. Halv fem imorse så väckte Frun mig och bad om hjälp att lägga sig, ja Försäkringskassan och Haninige kommun så djävla illa är det att hon inte kan lägga sig själv. Så när jag väl fått lilla Frun på plats med alla stödkuddar (12 stycken + 3 bäddtecken + vändning av liggsårsmadrass) då hade jag blivit pigg. Jag låg brevid sedan i en halvtimme och masserade nacken så att den värkande kroppen kom till ro. När sedan det lilla livet somnat då är man själv inte så trött så då blev det som vanligt starkt te, gott och gräddat bröd och morgontidningen. Efter en halvtimmes läsning så infinner sig det vanliga problemet, nu vill jag vara social och prata. Vardagsmornar går det bättre, min samtalspartner är då min äldsta underbara och duktiga son, han arbetar som elektriker med tidiga mornar i sin morgonrutin.
Planeringen av söndagsmiddag kom lite av sig på grund av morgontidningen. Det stod hemlagad kyckling med ris på programmet. Jag är fullt medveten om djurhållningen i Sverige och den är många gånger mycket bra om man jämför i övriga världen. Det som slår mig så här denna arla morgonstund, hur ont har inte en kyckling, växtvärk, tillväxten är enorm på gödkycklingar. en stor studie som nu gjorts visar att 3,3 procent är oformögna att röra sig pågrund av den snabba tillväxten att inte kroppen hinner med, hela artikeln finns på Svenska Dabladet.se. Mina tre barn har haft verkligt svår växtvärk under sina första år och så här i slutet på tonåren. Nu är inte den här bloggen en djurrättsaktivistsblogg men visst funderar man, ont är ont. För dig som inte läst tidigare så vet även jag vad fysiskt smärta är, borrelia i nervanorna i c:a 2 och halvt år sätter sina spår i minnet därav namnet Jernsaxen, både att sitta "fast" fysiskt sedan järnet som skär eller sticker i köttet. De som har eller haft rejält ont vet vad jag menar.
Förövrigt så finns det en mycket fin gård till salu i dalarna, är det någon därute som har 3 miljoner över så att vi kan dra igång ett underbart rehab.hem redan om ett halvår? Jasså inte, det var konstigt (ler) jag trodde alla långtidssjukskrivna vältrade sig i pengar och bara gick hemma och drog för att det är så himla skönt att slippa arbeta. Nej, nu får jag skärpa mig, jag sitter väl inte och är bitter och morgontrött eller? Som sagt ha en bra Söndag vid datorn som vanligt Peter Olofsson.

6 kommentarer:

 1. ha ha, ja men det låter ju alldels utmärkt. Jag får återkomma om sådär 5.5 år då :-)

  SvaraRadera
 2. Nervsmärta är oerhört svårt att få smärtlindring mot, jag vet för jag har en nervskada i nacken och det finns inget morfin i världen som tar mina smärtdippar!
  Jag åter kommer den dagen jag blivit lotto miljonär och köper en rehabiliterings-gård till smärt patienter , men då vill jag nog den ska ligga på västkusten(: Hadet så gott det bara går/Ammie

  SvaraRadera
 3. Hej! Det finns de som säger att bakom varje skämt ligger det lite allvar och det gör det nog bakom det jag säger ibland, självfallet så hörs vi om 5,5 år då du är klar läkare och då ska vi i föreningen Jernsaxen leda in dig på smärtans underbara bana, för när du följt den här bloggen under lika lång tid då kommer du att vakna och bara upptäcka att -Smärtan ska bli mitt liv (ler) Ha det så bra så länge Sandra och träffar du på någon som behöver stöd under tiden be dem vända sig hit mvh Peter Olofsson-

  SvaraRadera
 4. Hej Ammie! Trevligt att få en rad ifrån dig, som jag tidigare skrivit i bloggen så är det fler som skriver in på min adress jernsaxen@live.se och det tycker jag man ska fortsätta med om man tycker det, men det är bra som du nu gör att skriva vilken typ av bevär man har här på kommentarer för då blir det lättare för andra med samma besvär att kontakta dig om man vill "chatta" i enrum. Just nacken och dess kotor ger enorma problem både jag och min fru har träffat många med svåra besvär under de 14 år som vi härjat runt i vårdsvängen. Ja, västkusten är ju en bra plats för ett rehab hem, som sagt öppen för förslag, salta bad och solvarma klippor hägrar måste jag säga. Ta väl hand om dig mvh Peter Olofsson.

  SvaraRadera
 5. Låter bra med en rehabcenter där i Dalarna...lite mitt på hållet så att säga för mej som kommer från Västernorrland;0)
  Undrar om de med artros, diskbråck och förtidigt åldrande i skelettet är välkommna?! *ler*

  Känner SÅ för lilla frun och så klart för dej som fixar allt detta, trots säkert sviter efter borrelia...

  Kramar till Er båda!

  SvaraRadera
 6. Hej Charlotte! Trevligt att du tittar in på "bloggen". Självfallet så är de med artros,diskbråck och åldersförändringar välkommna, huvudsaken att du har ont (ler, när jag skriver det här, vilken reklam slogan!
  Alvarligt talat det där med rehab. för smärtpatienter, håller på och arbetar med den frågan har fått kontakt med två tänkbara hälsohem som skulle kunna svara upp mot de krav som man kan ställa som smärtpatient. Eftersom Sverige är långt så det behövs de egentligen tre hälsohem som vi behöver teckna avtal med. Ett i norr,ett i mitten och ett söderut. Vi fortsätter att hålla kontakten så länge på den här sidan. Ha en bra dag mvh Peter

  SvaraRadera