söndag 7 december 2008

Mitt i natten.....


Klockan är nu lite över tolv på Lördagsnatten och jag sätter mig ett tag vid datorn för att svara på några mail som jag fått till Jernsaxen@live.se. Trots den lite annorlunda avsändaradressen så öppnar jag mailet för det innehåller bara ett ord som jag kan känna till. Ordnade en resa i somras som jag beskrivit här på bloggen tidigare ner till Frankrike och Medelhavet på hemresan stannade vi till i Paris. Det blev en liten procedur där när jag skulle få säkerhetsvakterna att se till att min fru och hennes specialstol skulle få följa med upp, det löste sig men som handikappad med specialstol så får man endast åka upp till plan 2, det är inte illa det i sig, men visst vore det härligt att även som rörelsehindrad kunna få ta sig upp till högsta utkikspunkten. Ja som sagt döm om min förvåning nu när det på Lördagskvällen dyker upp ett mail på Engelska skickat från någon Fransk konsult byrå som meddelar att Eiffeltornet ska börja byggas om och helrenoveras, få nya handikappanpassade hissar och det ska bli möjligt att ta sig upp till toppen även fast man har rörelsehinder, allt ska vara klart till år 2015. Det kallar jag att måna om turismen och även om de handikappade.
Vet ni att vi har en relativt ny statlig myndighet i Sverige som ska se till att våra andra myndigheter och offentliga rum fungerar som arbetsplatser för de med olika typer av funktionshinder, de har en annons på en halvsida i dagens Svenska Dagblad, ingen mail finns med inget telefonnummer heller och jag har dessutom glömt namnet vad den hette, kan det bli anonymare. Nu ska dom inte jobba med direkt uppsökande verksamhet för den enskilde medborgaren utan det blir ett uppföljningsarbete med enkäter och intervjuer, projektet varar till 2010. Undrar om det kommer att märkas av eller är det bara som sagt en myndighet för myndighetens egen skull? Ha en trevlig helg mvh från Peter Olofsson

10 kommentarer:

 1. Ja men det är ju helt fantastiskt att bygga om så där till funktionshindrade:o) En stor eloge till fransmännen!!!

  Ja man kan ju undra,om det är bara "en myndighet för myndighetens egen skull" hmmmm

  Ha en trevlig 2 advent

  SvaraRadera
 2. Det lät ju lovande att de ska bygga om Eiffeltornet och 2015 ligger inte så fasligt långt bort...

  Den där anonyma myndigheten, finns den egentligen? ;)

  SvaraRadera
 3. Jag har sedan ett tag tillbaks sett mig som en arg " vikarie" i gruppen funktionshindrade. Missflyt och annat har placerat mig i rullstol ett tag. jag kommer att gå så småningom men resan under tien är mer än lovligt spännande. Jag har bloggat mycket om detta. Har en resume i högerspalten men också ordet rullstol i många inlägg så det kan man söka på om man är intresserad. Jag är så förvånad och arg, så väldigt mycket saker jag tagit förgivet är helt omöjligt att göra som rullstolsburen. Jag gör en lista och skall när mina krafter kommer åter driva på i min stad.

  SvaraRadera
 4. Hej "Fritt ur hjärtat" Verkligen bra beskrivning av dig själv tycker jag, trevligt att du ger en kommentar här, påsåvis så ser jag och andra som läser Jernsaxenbloggen en annan möjlighet till intryck från andra bloggar, så nu ska jag länka vidare till dig och läsa din blogg, mvh från Peter! PS: Det här med att börja göra förändringar i sin lilla stad, jag bor i Stockholmsområdet och här finns det hur "mycket" tok som helst att arbeta med, men jag börjar med Haninge där jag och "Lilla Frun" bor.

  SvaraRadera
 5. Hej Charlotte och "Fru Pusselbit" mina trogna "cybervänner" blir alltid lika glad för en kommentar från Er.Vi sätter det väl som mål att vi "Jernsaxare" gör en gemensam resa till Paris 2015, med eller utan smärthandikapp alla behövs självklart, först kan man ju skoja om det men visst vore det trevligt, nu hoppas jag självfallet att göra resor och planera för dem i "smärtsynpunkt" tidigare, men det kanske är det en kul "samlingside" att testa Paris tillsammans, man ska ju ha mål och vissioner. Nej vet ni vad, nu har jag bestämt mig och det brukar gå fort och det jag bestämmer mig för brukar bli av, självklart så ska vi åka hiss hela "Jernsaxengänget" i Eiffeltornet 2015 det är bara sju år dit, tiden går ju fort när man har trevligt som vi här i bloggvärlden. Som sagt vi ses och hörs många gånger innan dess. Mvh från Peter!

  SvaraRadera
 6. Hej Peter!
  Trevligt att få en kommentar från dig och att hitta hit till din blogg.
  Jag skadade ryggen år 2000 och lever idag på 75%sjukersättning, det är en ganska lång historia som lättast kan förkortas så här: blev stelopererad i ryggen 1982 pga scolios, levde ett normalt liv med heltidsarbete och tre barn fram till år 2000 då jag i en cykelolycka krossade två diskar i ryggen ( diskarna som sitter mellan de kotorna som inte blivit stelopererade). Eftersom nästan hela ryggen är stelopererad kan jag inte opereras mer alltså får jag leva med smärtan resten av livet, har fått ryggblockader (cortison) men de hjälper tre veckor, testat akupunktur,tränar styrketräning efter program från sjukgymnast tre gånger i veckan och knaprar tabletter till och från.
  Att fotografera håller mig på gott humör, jag försöker se saker positivt, det kunde ju varit värre...
  Ha det bra
  Camilla

  SvaraRadera
 7. Hej Camilla! Trevligt att du hittade hit till den här sidan och beskrev lite i korthet vad som hänt dig, hoppas den här sidan kan bli ett forum för människor med "smärtproblematik" nu behöver man självfallet inte bara prata sjukdom och elände men det ska vara okej med det också, det här med foto är något som många med smärta/sjukdom gillar att hålla på med, tror det är en jättebra hobby och "terapiform" också, man väljer själv takten på sitt arbete och motiv efter dagsformen, fotade mycket själv när jag hade neuroborrelia, tog två år att bli helt frisk, idag är jag helt återställd. Hoppas du tittar in fler gånger här, jag tänker iallafall ha lite koll på ditt fina fotograferande, ha det så bra hälsningar från Peter Olofsson

  SvaraRadera
 8. Tack för kommentaren hos mig.
  Nu hittade jag hit också!
  Hälsar Anna i Philadelphia

  SvaraRadera
 9. Hej!
  Slipper man åka upp i Eiffeltornet? Är så in i vassen höjdrädd. Höll på att dö i Grönans torn då jag lurades upp av barnen.....
  Håler på att snoka lite ang en rollator som skulle kunna klara snömodd, verkar lovande.
  Hälsn Lena i Söderhamn

  SvaraRadera
 10. Hej Lena! Klart du stannar på marken, vi fäller ut en skön solstol till dig alldeles bredvid Eiffeltornet, bilden på tornet tagen snett underifrån har jag fotat liggandes i min frus BadenBaden stol som alltid är med oss till många betraktares höga nöje, - Men i herrans namn varför ligger människan i en solstol mitt i Paris! (sagt av en äldre dam i Paris, då på franska så klart, översatt av vår 15 åriga dotter, som får sköta språket.( Trodde det var lite av en myt om Frankrike att så få talar Engelska, nu vet jag att det är sant, återkommer till det senare). Tillsaken, du ligger alltså där i din egen stol och har det bra, Jernsaxens obligatoriska "Jagtyckerinteomhöjderchokladkartong" har du fått för att du också ska njuta! Var rädd om dig och ha det så bra som det bara går mvh från Peter!

  SvaraRadera