måndag 15 december 2008

Liten fotorunda.....Ja, det blev en liten fotorunda så här på morgonen, först och främst så var det morgonljuset som lockade ut mig, tror inte solen skinit från en klar himmel här i Haninge på över tre veckor, sedan ett litet test av den nya kameran, så liten att "Lilla Frun" kan ha med sig den och dokummentera alla problem som man som handikappad möter på. Vet inte vad växten heter, men som liten så tog vi alltid dess frön och låtsades att det var kaffe. Det frostiga recket får stå som symbol för mycket dålig kommunal handikappanpassning, den här offentliga poolen i Brandbergen Haninge byggdes redan på 70-talet men ännu finns det ingen ramp för att ta sig ned i vattnet, dåligt, hade inte varit något problem att gjuta eller ha en lättmetalssramp för de som har svårt att gå i trappsteg. Var på kommunen redan för 14 år sedan. (Visst behövs Jernsaxen) Nu struntde jag i att fota trappstegen utan försökte istället vara lite konstnärlig. Ser att många bloggar som handlar om fysisk och även psykisk smärta har fotografier tagna av blogg innehavaren, förstålit, bilder ger ju ett visst lugn. Ha det så bra, ses och hörs mvh från Peter!

9 kommentarer:

 1. Godmorgon!
  Vet inte hellr vad växten heter, och den verkar närmast utrotad här uppe, har inte sett det på åratal nu när jag tänker efter. Fin bild iaf:0)
  Jo du, mycket att göra för de handikappade så de kan komma fram, bara trottoarerna vintertid är det hemskt, likaså om nån rullstolsbunden vill kika in i nån liten butik på tex Storgatan....Omöjligt!!!

  Ha en bra dag, så hälsar du Lilla Frun oxå ;0)

  SvaraRadera
 2. Hej! Tack för ditt besök och din förfrågan.. Har nu svarat på den i ett inlägg hos mig "smärta i samband med GBP" Nu tillhör jag den kategorin som har en hög smärtgräns.. ;) Trevlig blogg själv får jag säga, duktig du är på foton. Tycker det är underbart att det finns en blogg om smärta, hade jag ingen aning om. Den behövs säkert en massa. Träffar ju på en massa patienter med smärta genom arbetet, så jag vet att den behövs. Må så gott!

  SvaraRadera
 3. Det var fina foton du tog, tyvärr kom jag inte ut när det "rätta" ljuset var, men några bilder har jag i alla fall fotat idag! Ha en fortsatt trevlig kväll! =)

  SvaraRadera
 4. Hej Charlotte! Fortsätter att leta vad växten heter, har "snöat" in på den punkten, men det löser sig, det finns säkert någon botaniker i Jernsaxenkretsen. Det här med framkomligheten, man kan undra varför det inte har kommit längre med den i samhället. Haninge där vi bor har iallafall asfalterat en mjukare kant vid alla trottoarer så det är lite lättare att ta sig upp, men det är bara en liten del av allt som borde och kan göras, ha det så bra så ses vi och hörs mvh från Peter.

  SvaraRadera
 5. Hej! Det blev verkligen ett bra och informatift inlägg på din blogg, nu har jag ytterligare material att hänvisa till och det är det jag vill åstakomma med den här bloggen, mesta möjliga information. Det är visserligen lite rörigt och inte strukturerat ordentligt, men det blir det när det blir en riktig hemsida av det hela, under tiden så får det fungera i bloggform och bloggformen är i sig bra tycker jag det blir ett slags "öppet forum". Ha en bra dag vi ses och hörs här i "cybervärlden" mvh från Peter Olofsson

  SvaraRadera
 6. Hej Nett! Det var ditt inlägg på din blogg som jag syftar till, missade ditt namn när jag började skriva, är lite upprörd idag, läs dagens inlägg så förstår du varför mvh från Peter

  SvaraRadera
 7. Hej "Fru Pusselbit"! Dina bilder är alltid lika trevliga och fina! Idag blir det ingen fotografering för mig, fullt upp, hade mycket på agendan idag, men mycket av det blir omkullkastat, min fru gjorde illa foten igår så jag vet inte hur mycket extra hjälp hon behöver pga det idag. Håller på och söker jobb förfullt och det fungerar ju bra att göra medans hon sover. Vi "hörs" och "ses" mvh från Peter!

  SvaraRadera
 8. Peter!
  Det är ett aber med folk som bara rusar på.. Går åt ett håll och tittar åt ett annat. Jag har också drabbats hårt av det några gånger.
  Förstår er ilska! Hoppas det inte är någon fara med fruns fot!
  Varma hälsningar

  SvaraRadera
 9. Hej Kristina! Det har lugnat ner sig i foten nu, onsdag, bra är det inte men det fungerar så vi avvaktar lite till. Som du vet så kan det ibland bli värre att ta sig till läkare än det var innan pga transporten och allt annat stök, det hjälper inte att säga att man är smärtpatient, själva det uttrycket vill jag jobba med i Jernsaxen och få det etablerat skulle underlätta för många, tex när man kommer in på sjukhus, att man behöver extra omsorg för att det inte ska förvärras. Ha det bra vi ses och hörs mvh från Peter!

  SvaraRadera