tisdag 16 december 2008

Farliga tider för "smärthandikappade"Ja, jultider är farligt för alla som har lite svårt att röra sig, stressade och fartblindamedmänniskor överallt. Förra Julen när min fru åkte rulltrappa för första gången på flera år kom en man springade och trängde sig förbi henne och fick med sig ena kryckan, höll på att sluta i katastrof, med en kraftig tackling fick jag stopp på honom och på såvis rädda jag även "Lilla Frun" från att dras med i hans tjurrusning. Igår när vi var på en av barnens Julkonserter i Gustaf Vasa Kyrka så hände det igen, det som inte får hända, en man tränger sig när vi ska gå ut och "stämplar" Lilla Fruns fot. Min Kära hustru har lärt sig att försvara sig så när han sedan dessutom trycker sig förbi så får hann känna av en isdobbsbebrydd krycka, inte ens det stoppar denna man, hoppas han han njuta av den fina konserten, det gjorde vi i allafall. Pga denna man så är vi nu tillbaka på ruta ett, tilläggs Morfin tre gånger under natten, vi skulle egentligen göra ett besök för att röntga foten, men bara det är en procedur som inte "Lilla Frun" klara av just nu, så är det att vara smärthandikappad i en värld av människor som inte kan ta det lugnt och visa hänsyn. Var var "Jernsaxen" själv då när detta inträffade, jag försökte få folk att gå åt sidan så min "Lilla Fru" kan komma till bilen och lägga sig, stå/gå perioden är tidsbegränsad, stanna hemma aldrig!, så jag missade mannen som klev på och tryckte undan "Lilla Frun". Det måste i sin tur vara Guds försyn, för hade jag sett vad som hände så hade den här mannen tagit det lugnt idag och då menar jag verkligen "mycket" lugnt. "Lilla Frun" är ordentligt nedsmärtad nu och sover, vi får se vad som händer senare under dagen. Vid datorn idag är det inte Peter Olofsson utan en mycket arg Ulv "Jernsaxen" Rode som gör allt för att försöka vara en kristnad vikingahövdning! Mantrat idag är: - Du skall icke dräpa (men ibland så känns det som det är nödvändigt)

8 kommentarer:

 1. Ibland är det verkligen svårt att hålla sig till det budordet! ;)

  Hoppas att din "Lilla Fru" snabbt kryar på sig och mår bättre!!

  SvaraRadera
 2. Stackars "lilla frun", förstår att du är rasande på idioten som orsakade henne denna smärtan. Att ha ett handikapp som inte syns utanpå är jobbigt, själv klarar jag inte knuffar utan att få smärtor och därför drar jag mig för att ge mig in i folksamlingar.
  Hoppas att smärtan ger vika snart
  Camilla

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Vill först tala om att du verkar vara en fantastisk äkta man och familjefar!!! Underbar blogg!
  Ja, tänk att det finns så många hänsynslösa puckon där ute!! Hoppas det är bättre med din lilla fru nu efter den tråkiga händelsen...
  Såg att ni bor i Haninge någonstans! Jag kommer ursprungligen därifrån. Kanske har vi gått i samma skola en gång i tiden( typ när det fanns dinosarier enligt våra barn, hi,hi...)!
  Ha en trevlig dag! Både du och din fru!!
  /Susanne

  SvaraRadera
 4. Fy... Ja där hade jag nog svurit alla svordomar som finns, även hittat på några extra svordomar. Hoppas att hon kryar på sig snabbare än ni tror. Må så gott!

  SvaraRadera
 5. Hej Fru Pusselbit! Ja visst är det, men man får försöka, idag är det onsdag och jag har lugnat ner mig lite (ler), men bara lite och "Lilla Fruns" fot fungerar men gör ont, verkar inte vara något brutet. Kanske borde röntgas men vi väntar(vet att man inte ska vänta) det är omständigt att ta sig upp till sjukhus, kan i sin tur skapa problem. Ha en bra dag mvh från Peter

  SvaraRadera
 6. Hej Camilla! Ja, "Lilla Frun" brukar också hålla sig borta från folksamlingar för säkerhets skull, att man ska behöva gör det! Nu var det ett undantag, fast vi i princip väntade länge med at gå ut ur kyrkan så hände detta!
  Några nya fina bilder idag då, ska "titta" in till dig senare, ha en bra dag mvh från Peter!

  SvaraRadera
 7. Hej Susanne! Vad trevligt att du hittade den här bloggen också, nu tror jag att du förstår varför jag har www.oumberligating.blogspot.com som motvikt, sedan är det en fördel att locka folk precis som du hit för att "sprida" budskapet om den "fysiska smärtan vidare". Den här bloggen är bara början på något betydligt störee, jag lovar, men det ska inte vara någon "enmansshow" så det kommer att ta lite tid att utveckla Jernsaxen dit jag vill. Han som ska jobba med hemsidan är också smärtpatient, men på bättringsvägen och han vill verkligen sköta den och då ska han få göra det, viktigt tycker jag. Den här bloggen och andras bloggar om smärta ska vara kvar som ett kontaktforum för Smärtföreningen Jernsaxen. Ha det bra mvh från Peter!

  SvaraRadera
 8. Hej Nett! Att svära är alltid bra om det behövs och att hitta på nya svordommar är alltid stimulerande, min favorit är Kappten Haddock i Tintin, hans svordomr fungera också i kyrkan för det är ju inga klassiska syndfulla uttryck!
  Tack för ditt inlägg, nu fick jag en idé, Tintin är ju "kult" så det måste behandlas senare på www.oumberligating.blogspot.com och då särskilt Kapten Haddocks svordomar(ler) Vi hörs och ses i "cyberrymden" mvh från Peter!

  SvaraRadera