onsdag 17 december 2008

Godmorgon eller god förmiddag, bara.......att välja beroende på när du gick upp. Skulle som vanligt läsa morgontidningen idag, satte mig vid frukostbordet,väldigt trött körde bil 40-50 mil igår,sökte jobb och flyttade åt äldre släktingar, så när jag slog mig ned vid bordet och började läsa(min son som går upp en timme före mig och äter frukost och läser tidningen lämnar den sedan uppslagen på min plats och då ibland med någon artikel i blickfånget som han vill att jag ska läsa) så fick jag ingenting att stämma, konstig rubrik: Kriget i europa slut!!!??? Sedan tyckte jag att tidningen såg lite konstig ut och faktiskt luktade lite skumt. När hjärnan klarnat efter några minuter så blev det uppenbart, tidningen var inte dagsfärsk direkt om man säger, utan ifrån den 8:e Maj 1945. Min son hade hittat den på ett bygge i en vägg, spännande i sig!
Det blev dubbelfrukost kan man säga pga denna äldre tidning eller tack vare rättare sagt, spännande år 1945 men upplysningsvis kan jag meddela att det stod ingenting om smärta, men att kriget upphört var ju en stor händelse ur "smärtsynpunkt".
Ja, jag blev alltså tvungen att läsa två tidningar idag på det sättet. Artiklar om vård, smärta,omsorg mm är ju att föredra men i dagens Svenska Dagblad så var det en hel annonsbilaga med, vars namn är: Alla är vi individer - en tidning om funktionsnedsättning. För att vara annonsbaserad så tycker jag att den var helt okej, gav lite uppslag i arbetet med Jernsaxen, som vanligt berörs smärtproblematiken inte direkt utan som en följd av andra besvär, det är väl riktigt i sig men självfallet så är många gånger/eller blivit smärtan huvudproblemet. Men och det är ett stort Men, upplysningens tidevarv angående fysisk smärta har bara börjat(ler). Ha nu en bra dag alla som läser min blogg vi hörs och ses här i "cyberrymden" mvh från Peter!
PS:"Lilla Fruns" fot fungerar, men mer är det inte, vi avvaktar lite till. Som smärtpatient kan det ibland bli värre att komma till doktorn än innan, helt absurt,men det är dagens sanning!

4 kommentarer:

 1. Hej!
  Jag tror att jag har hittat den ultimata rollatorn, i och för sig vore den ännu bättre om det fanns medar att sätta på vintertid. Jag har stora problem nu med modd och slask på vägarna, blir ibland tvungen att bära min rollator långa bitar. Inte speciellt bra, som alla kan förstå.
  Här är i alla fall länken till hemsidan för rollatorn.
  http://www.trionic.se/?q=sv/node/23

  SvaraRadera
 2. Hej Lena! Trevliga att du tittar in på Jernsaxenbloggen hoppas att allt är som det ska och stort tack för tipset ska in där med en gång och titta. Det där med att bära rollatorn det ser jag ibland, då har det blivit lite fel någonstans måste man säga. Tänkt dig att komma till Läkaren för återbesökskontroll och berätta att jag har fått så ont av att gå ut och gå för jag måste bära rollatorn(ler) Ta hand om dig så skriver jag en rad senare mvh från Peter!

  SvaraRadera
 3. Hej Lena! Peter igen här såg att datorn skickade mitt förra svar på din kommentar från min andra sida, nu är det rätt, mvh från Peter!

  SvaraRadera
 4. Hej Lena! Peter igen här! Stort tack för tipset, det är på det här viset vi får Jernsaxen att fungera. Har länkat vidare här i marginalen och skickat iväg ett mail till bolaget.Mvh från Peter!

  SvaraRadera