tisdag 9 december 2008

Äntligen Tisdag!


Jag brukar normalt sett utbrista i ett äntligen Måndag!, men idag är jag en dag försenad. Gårdagen var fylld med så mycket annat så det blev inte mycket tid över att sätta sig vid datorn. Började Måndagen med att gå igenom samtliga nyanmälda platsannsor på Arbetsförmedling, allt som rör dem känns ovant, i stora drag så tycker jag livet som "arbetssökande" fungerar bra, godkänd av min a-kassa är jag så förra veckan fick jag hela 1200-kronor utbetalt för den första perioden, det finns en liten karrenstid som man nu höjt med några dagar, men vad gör det, det "drabbar" ingen fattig! Sade han lätt ironiskt, tillsammans med min Lilla Frus höga pension så får vi väl ihop till gröten iallafall. Skämtåsido åter till verkligheten, Lilla Frun har blivit dålig efter årets influensavaccinspruta, hon brukar känna av dessa sprutor ibland, men i år blev det mycket värre, så därför litar jag på den medicinska expertisen som säger att årets influensa är av den lite mer "aggresiva" sorten.
Ja, vad är på agendan idag, uppe med tuppen som vanligt och gått igom dagens morgontiding i det här fallet så är det Svenska Dagbladet, förutom lågkonjuktur och julhandel så riktar sig mitt intresse till en artikelserie om alternativ medicin.
Dagens ämne är Vidarkliniken i Järna som nu väntar på besked om att få fortsätta använda antroposofiska läkemdel i sina olika behandlingar som de erbjuder på kliniken. Gå in på www.vidarkliniken.se och läs mer även på www.svd.se. För ytterliggare information för att reda ut begreppen vad är växt eller naturmedicin gå in på www.lakemedelsverket.se. Dagens fråga Vänner, vad finns det för erfarenheter om detta, har ingenting att komma med i den frågan själv. Skriv antingen här som kommentar eller skicka mail till jernsaxen@live.se Vid datorn som vanligt Peter Olofsson

8 kommentarer:

 1. Öppet mail till Andreas Ernman. Mailade till dig igår men det är något fel på din mailadress vad vet jag inte, för det är den adressen som datorn meddelar att den kommer ifrån, ja, frågan är inte så privat så jag svarar här, bilderna som det inte står något under eller i texten är mina egna och fotograferade av mig, Lilla Frun eller Dottern de får du använda hur mycket du vill, blir glad om du gör reklam för Jernsaxen, mig som person är oviktigt, eftersom du frågad bl a om Eiffeltornetbilden, så har jag många fler, närbilder på hisshjul, konstuktion osv så skicka din mailadress igen så får du fler även vyer på tornet som jag tagit.Vill bara helt kort berätta att jag missade att ta årets bild när vi var där, batteriet tog slot i kameran. Min fru vilar sig i sin solstol precis nedanför tornet brevid henne står 5 tungt beväpnade skyddsvakter (attentatsrisk för tornet) i bakgrunden ligger en man med sin bönematta vänd mot Mecka, hade blivit en underbar kontrast, en ögonblicksbild från verkligheten. Vi hör mvh från Peter

  SvaraRadera
 2. Tjena! Alf från Kungsholmsidan här, du verkar ju vara en kille men huvudet på skaft, varför arbetslös, är du kanske obekväm? Vidarkliniken vet jag ingenting om, får ont i magen av naturmedicin, håller mig till Avedon.
  Hälsningar från Alf! Fråga två, vilka får Åka med till Paris då?

  SvaraRadera
 3. Hej Alf! Tack för det, jag tror också att jag har huvudet på skaft som du skriver och jag är säker på att det finns tusentals som har det med men som är arbetslösa trots det och fler lär det bli, tråkigt nog. Just i mitt fall så var det lite speciellt (har skrivit om det i tidigare inlägg, dra ner och klicka tidigare inlägg) fick svår neuroborrelia för några år sedan med mycket fysiska besvär, delvis förlamning av benen, svåra smärtor osv, försäkringskassans hantering och de nya sjukreglerna tvingade mig i princip att säga upp mig, fick ett bra avtal med min dåvarnde arbetsgivare som gjorde att jag kunde gå och utbilda mig under ett år, i ett ganska lugnt tempo.Nu är jag fullt frisk tränar, cyklar,springer osv men jag har inte glömt hur det var och kommer nog aldrig att göra det heller (otäcka små djur de där fästingarna) jag, har tur som blivit helt återställd, många blir det aldrig. Som sagt att jag dragit igång förfrågan om att starta upp en ny Smärtförening är bla pga den erfarnheten samt att jag ser hur min fru och många med henne lider i det tysta och resurserna inom smärtområdet minskas. Utvecling av dämpning av fysiskt smärta har gått ganska fort, problematiken med det är att få smärtlindringen samordnad och tillgänglig för alla var man än bor i Sverige. HMvh från Peter

  SvaraRadera
 4. Ja har legat 2 veckor på Widar och längtar ständigt dit!
  Svårt att formulera kort, funderar lite och ser om jag mejlar eller skriver ett eget inlägg. Men jag återkommer!!

  SvaraRadera
 5. Hej "Fritt ur hjärtat" maila gärna och skriv ett eget inlägg på din fina blogg som jag rekomenderar andra läsare av min blogg att länka vidare till, klicka bara på "fritt ur hjärtat så är du där. Hopas att det går bra, ha en bra dag mvh från Peter!

  SvaraRadera
 6. Hej Alf! Glömde bort att säga att alla är välkommna att åka med till invigningen av de nya hydralhissarna i Eiffeltornet år 2015. Vi kommer att börja planera i god tid, lovar(ler). Fast innan dess så måste vi ha ett sjudundrandes invigningskovent för den nya smärtföreningen Jernsaxen;)Mvh från Peter!

  SvaraRadera
 7. Peter!
  Jag har läst artikeln på Svenska Dagbladet om Vidarkliniken.
  Under min tid som sjuksköterska på Hospice (vård i livets slutskede) hade ofta våra patienter mediciner från kliniken tillsammans med skolmedicinen.

  De patienter jag har mött som vårdats på Vidarkliniken var enbart positiva till vården och förhållningssättet, trots att många inte gick att rädda till livet.

  Att dom arbetar seriöst,är mycket välutbildade och kunniga, och vid det här laget erfarna, står klart. Och dom har verkligen "synats i sömmarna" under åren, vilket är bra.
  Jag hoppas personligen att Vidarkliniken får vara kvar med fortsatt dispens.

  Valmöjligheten för patienten bör finnas kvar och dom "konkurrerar" inte ut skolmedicinen utan kompletterar den.

  Däremot finns det mycket annat skräp inom alternativbranchen, okunnigt folk med suspekta metoder som tjänar bra med pengar och som skulle förpassas till sophögen med omedelbar verkan. Men det är en annan historia.

  Jag hoppas på Vidarkliniken!
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 8. Hej Kristina! Trevligt om de får fortsätta som de tidigare gjort på Vidarkliniken, har fått tre mail från mycket nöjda patienter också, men de verkar som om de har flest "för" röster, men man vet ju aldrig när saker blir politik. Ja, visst finns det mycket lustigt i alternativbranchen, det märktes bl a på mässan när jag var där. Ha det så bra som det bara går, hörs och ses i "cyberrymden" varma hälsningar från Peter

  SvaraRadera