söndag 14 juni 2009

Bra eller dåligt?


Generellt så är ju allt som blir dyrare till ondo för "smärtpatienter" så det här är inget bra, hindrar det "missbruk"hos dem som kanske äter för mycket värktabletter så kanske det är bra.
För de flesta i Jernsaxensfären så kommer man helt enkelt fortare upp till "högkostnadsskyddet". Dyrare under en kortare tid alltså, läs artikeln i sin helhet i Svenska Dagbladets Nätupplaga:
Dyrare huvudvärksatabletter!
Publicerad: 13 juni 2009, 19.06. Senast ändrad: 13 juni 2009, 21.25
"Priserna på de receptfria värktabletterna Alvedon och Panodil har höjts kraftigt, sedan första juni är ökningen 40 procent. Det skulle i vissa fall kunna bli farligt om man av ren snålhet väljer en annan substans, varnar Ellen Vinge, docent i klinisk farmakologi."
Artikeln läser du i sin helhet på:
Vid datorn denna arla morgonstund Peter Olofsson!

2 kommentarer:

  1. Paracetamol är inte bättre än annat. Se information på läkemedelsverkets hemsida på t.ex. Alvedon: oklar verkningsmekanism och vid överdosering leverskador. Sök annan form av smärtlindring istället för att knapra Alvedon. Kronisk smärta skall utredas låt er inte avhysas av läkare med en ask smärtstillande tabletter och ordination om vila. Det visar bara deras okompetens och ointresse att hjälpa patienterna.

    SvaraRadera
  2. Paracetamol är definitivt mycket säkrare än tex magnecyl osv vid låga doser och regelbunden användning. Många människor dör varje år pga inre blödningar som hänger ihop med regelbunden användning av de andra typerna av preparat. Den risken existerar inte med Paracetamol. Paracetamol är däremot betydligt mycket farligare vid överdosering, samt vid intag i kombination med alkoholhaltiga drycker.

    SvaraRadera