fredag 24 oktober 2008

Små små saker ger stora konskvenser....

Igår var det nära till ambulans igen för att häva kraftig akut smärta. Vår äldsta son ska ut med några kamrater och sova över i en stuga. Ett litet liggunderlag hade rullats ut på golvet för att kontrollera skick och funktion. Lilla frun skulle ta en av sina dagliga 10 meters promenader inomhus. Lite mysbelysning var tänt och liggunderlaget var svart, så hoppsan en liten lätt snavning på en 1 centimeterkant så var det fullt smärtpådrag. Tack och lov så gick det att häva med stora doser morfin, muskelavslappnande preparat och massage. Balansen i tillvaron är nog nu återställd på morgonen. Byte av alla varma sängkläder, vändning av ett tiotal kuddar, insmörjning med något som dämpar klådan, exemutslag av smärtlindringspreparaten, nyponsoppa och en ny omgång medicin dock ordinarie, puss och sovgott.

2 kommentarer:

 1. Mycket trevlig sida,det behövs verkligen en ny smärtförening mvh Anna Erstedt.

  SvaraRadera
 2. Huva, vad jag känner igen mig! Det händer att jag stöter i till exempel ett bord eller att någon springer på mig på stan... i 8 fall av 10 går det att häva som du beskriver.

  Annars är det ett i genomsnitt veckolångt besök på ortopeden med kateter (det slutar fungera), smärtlindring och moblisering.

  Känner så med din fru! Och med dig som får lida med henne!
  Kram! Kristina

  SvaraRadera