onsdag 29 oktober 2008

Inte alla vill kommentera här...

......alla vill inte kommentera öppet på den här sidan det respekterar jag fullständigt, så är det något du vill skriva och berätta om så skicka det till jernsaxen@live.se Fick igår ett meil om alternativa metoder av smärtlindring och frågan var vad kommer den nybildade föreningen ha för åsikt om det.
Först vill jag säga att jag bestämmer inte vad som ska tyckas i olika frågor utan det måste var och en bestämma själv sen får det självfallet diskuteras medlemmarna emellan. Fick förslag på en ny länk att lägga till länklistan och själfallet så gör jag det. Tack för den skicka gärna fler.

4 kommentarer:

 1. Hej Peter!
  Bra att du orkar ge valmöjlighet för dom som inte vill kommentera offentligt! Önskar jag hade samma ork!
  Nu följer jag din blogg och det känns spännande att få var med på ett hörn i utvecklingen av föreningen!
  Vänliga hälsningar

  SvaraRadera
 2. Hej! Ja, det kändes viktigt att de som vill får vara lite "anonyma" och för många långtidssjuka är det extra viktigt. Fick ett meil här om dagen som berörde den personliga integriteten när man är patient och särskilt om man är inlagd på sjukhus där man många gånger bara blir ett nummer i en säng. Trevligt att du vill följa sidan. Vi hörs som sagt i "cyberrymden" ta hand om dig så länge mvh Peter Olofsson.

  SvaraRadera
 3. Hej! Fick ett mail från dej häromdagen, om jag ev var intresserad på att "gå" med, visst är jag det. Det kommer väl bli mer beskrivning om och vad föreningen handlar om eller? Och vad "VI" ska medverka med/vad...

  MVH
  Charlotte

  SvaraRadera
 4. Hej Charlotte! Trevligt att du skriver en rad! Självfallet så kommer det mer om hur föreningen ska fungera i framtiden. Målet är i första hand att synliggöre de smärthandikappades situation,bygga om en stark sökoptimerad sajt som är gratis där det ska finnas länkar om allt och lite till som berör smärta forskning, hjälpmedel osv. Chattforum är viktigt, igår fick jag 46 meil på jernsaxen@live.se det flesta starkt personliga. Tack för förtroendet måste jag säga till er som meilar dit. Frågar alltid först om de går bra att referera till det som skrivs in där. En av de viktigaste frågorna blir också att driva att dokumenterade smärtpatienter får sådana läkarkontakter att man inte ska behöva gå och oroa sig för om man får nya recept itid, det låter som en småskak men är ett stort orosproblem för mer än hälften av de jag varit i kontakt. Sedan skall ensamheten och isoleringen brytas för de som vill man ska inte behöva bli deprimerad pågrund ensamhet när man redan fysiskt har det besvärlgt. Ja, det låter som stora ord, men jag vill att man beaktar att nu satsar jag mycket av min tid på det här. Jag har som sagt både varit dålig själv och tagit hand om min fru nu i 14 års tid och jag är verkligen inte nöjd på något sett och många har bra betalt för att arbeta med dessa frågor inom kommun, landsting och försäkringskassa och jag är hård i min dom. Många gör ett dåligt arbete, egentligen så har vi personligen bara träffat på en människa som är värld "den gyllene jernsaxen". Hon arbetade på försäkringskassan och var föredragande för min frus pensionsärende, en riktig tuff kvinna på de små och utsattas sida. Sen ska vi ha trevligt också självfallet både i små och stora grupper, man ska inte vara ensam som min kloka doktor säger. Resor i grupp blir det själfallet för de som vill, den resa som beskrivs i marginalen har jag arrangerat, fungerade perfekt, lite problem med att ta sig upp i Eifeltornet, men hur man ordnar det är nu fixat. Rapportering om forskning hjälpmedel osv mvh Peter Olofsson

  SvaraRadera