fredag 24 oktober 2008

Jernsaxen - ingen "gulligull" förening.

Fick ett intressant mail här på morgonen från en kvinna med kraftiga nacksmärtor. Hon undrade över föreningens inriktning hon hade fastnat för föreningens "logga" en järnsax. Undran var över om vi kunde svara upp mot den, en del föreningar har små blommor, fjädrar en liten fågel eller liknande. Som tidigare nämnts så är järnsaxen inte vald av en slump, det blir självfallet en "tuff" förening utåt i drivande frågor men internt så ska det inte bli så, för det är det som blivit andra föreningars undergång och fall. Även fast jag använder ordet "tuff" så vill jag påpeka att allt ska självfallet ske strikt juridiskt och korrekt.
Visst händer det saker inom smärtvården men jag vill hävda att den i alla fall befinner sig i kris. Många gånger omöjligt att i etablera en väl fungarande kontakt. (i mitt fall väntar vi sedan två veckor! på att en läkare ska ringa upp och då rör det sig om i princip om akutvård). Många vittnar om allt för långa väntetider, problem med försäkringskassans utredningar, snårig information, bristande resurser men värst av allt, svårigheten att bli trodd och när du väl blivit det få förståelse och respekt för denna typ av "handikap". Smärta är den vanligaste orsaken till att människor söker hjälp inom sjukvården. Ulv Rode

3 kommentarer:

 1. Hej Ulv!
  Jag tycker Järnsaxen är ett mycket talande och träffande namn.
  Jag har brukat skriva att jag sitter fast i ett skruvstäd, men järnsaxen är mer träffande och pekar mer på allvaret i att vara fast i sin smärta.
  Mvh
  Kristina

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Det låter intressant! Smärtvården behöver verkligen förbättras. Jag har också långvarig smärta och är sjukvårdsutbildad. Ställer därför gärna upp om någon behöver råd & stöd.

  Hälsningar

  Kaktusblomman

  SvaraRadera
 3. Gillar tanken på de Glada handikappade husen! Tycker sådana hus är en mänsklig rättighet. Önskar dig lycka till med din förening ska följa dig med stort intresse! Mvh Ammie http://www.ammie035.st

  SvaraRadera