måndag 2 februari 2009

Äntligen Måndag!

Det var ett tag sedan jag utbrast i just det, Äntligen Måndag! Tuff helg, med ett högt tempo.
Bl a så har jag kört 93 mil bil, vansinne om jag får säga det själv, eftersom jag inte direkt varit ute och rest utan mest åkt om kring för att "hjälpa till" lite här och där, kört barn och släkt till kompisar och vänner, lagat rullstolar, handlat, hämtat möbler osv. Ja, jag vet jag ska inte klaga det är härligt att kunna göra saker och den tanken bör alla "friska" reflektera över någon gång. Personligen så gör jag det dagligen eftersom jag för 2 år sedan i princip var "förlamad" av min borreliainfektionen som drabbade alla nervbanor såväl fysiskt som psykisk.

Vad händer på "Smärtfronten" då. I huvudsak så sitter jag och svarar på mail, kommer in en hel del via den här bloggen ( skriv gärna själv till jernsaxen@live.se om det är något du vill ta upp eller ha hjälp med på något vis).

Ni som följer med i den här bloggen har kanske sett att jag "står till arbetsmarknadens förfogande" som det så vackert heter, men jag vill verkligen poängtera att arbetslös är jag inte, det är mer än en heltidssysselsättning att hitta ett arbete i dagsläget. Jag söker brett kan jag säga men helst vill jag arbeta med de olika frågor som jag ofta berör här på Jernsaxenbloggen, men även inom dessa områden behandling, rehab, hjälpmedel mm så går det lite "trögt" trots att det är något som verkligen behövs i samhället. Den sk lågkonjukturen gör sitt till saken, men i mångt och mycket så är det människor på ledande poster i samhället och deras inställning i dessa frågor som är den egentliga problematiken.
Personligen så gör jag vad jag kan för att påverka och upplysa, vi får se vad det leder till. Helt klart om man inte gör någonting alls så händer det definitivt ingenting.
Ha en bra dag och vecka önskar Peter Olofsson!

4 kommentarer:

 1. Tack för ditt besök...välkommen tillbaka!

  Håller med dig, det är egentligen inte "brist på pengar", det handlar idag om "brist på vilja".
  Och "viljan" produceras inom människan själv inte via "myntverket".

  SvaraRadera
 2. Jasså. Vi skall nu inspektera din sida! Vad roligt att du tittade in på vår hemsida, får vi lov att fråga hur du hittade den? :) Hoppas att du besöker vår blogg fler gånger. Ge oss gärna förslag/frågor på inläggg. Tacksamma gymnasieelever!

  SvaraRadera
 3. Vi är även intresserade över vad du arbetar som? kan det vara arbetsterapeut? :)

  SvaraRadera
 4. Står oxå till arbetsmarknadens förfogande , och det kom som en smärre chock när vi flyttade ner hit till Motala . Jag har alltid jobbat och fått jobb sedan jag var tjugo år . Nu är det helt plötsligt ingen som vill ha en , en märklig känsla . Även om jag inte har något som liknar ditt att göra så har jag fullt upp hela dagarna i alla fall . Ångrar de gånger jag sagt att hemmafruarna som fanns förr i tiden det måste vara höjden av lyx .... men jag märker nu hur mycket det verkligen finns att göra ;-) Men jag pysslar ju med så mycket annat oxå .
  Ha det gott nu !
  /Lotta

  SvaraRadera