fredag 6 februari 2009

Äntligen Fredag!Antingen man vill det eller ej så blir allt politik i slutändan, jag har dragit mig i det längsta för att blanda in politik här på Jernsaxenbloggen, det låter jag de länkar och de personer som står bakom dem att göra istället. Jernsaxenbloggen är som jag återigen poängterar bara en förfrågan om det behövs en ny smärtförening i Sverige. Detta är min blogg, men jag låter den vara ett helt öppet forum för dig som har synpunkter på smärtproblematik i olika former och även närliggande beröringsområden som t ex sjukvård,medicinering, rehab osv. Tar aldrig bort något inlägg och har ingen kommentargranskning och vill du nå mig så går det bra på jernsaxen@live.se lämna namn och telefonnummer så ringer jag upp dig samma dag!
Vad vill jag säga om de fina bilderna ovan?
Vindkraftsverken, hur kan någon tycka att detta är fult?
Mitt politiska budskap är enkelt i dessa dagar när vissa politiker vill satsa på ökad kärnkraft!
Björnarna på is, här finns också ett budskap! Polarisarna håller på att försvinna, beror det på växthuseffekten, de flesta forskare är överens att det är det, men även om det är har sin naturliga orsak som tex ökad solaktivitet så måste vi bli rädda om det lilla Jordklot vi har. Kärnkraft är verkligen inte rent, vi hoppar över själva tekniken och de eventuella farorna, uranbrytningen är verkligen ingen ren verksamhet att sedan gräva ner restprodukter i minst 10 000 år är det verkligen så lyckat, jag bara undrar, geologi är min hobby då vet man vad som händer.
Vad har det här med smärta att göra gå in på www.tjernobylbarna.blogspot.com så tror jag ni förstår, strålning är smärtfritt - i början!
Känns lite konstigt att bara avsluta det här inlägget med ett klämtjeckt Trevlig helg, men det får bli så, vill du ha fler länkar om geologiska undersökningar, kärnkraftsteknik, uranbrytning så maila till jernsaxen@live.se så kommer det mer än vad man tål (iallafall jag). Vid datorn som vanligt Peter Olofsson.

4 kommentarer:

 1. Hej!
  Vindkraftverk är jättebra, bara de placeras en bit ifrån bebyggelse för det surrande ljudet kan vara störigt om man bor nära. Här i Skåne ploppar det upp nya vindkraftverk överallt, lite trist ibland när man skall fotografera landskapsvyer men det är bara att vänja sig. Såg på nyheterna igår att folk på en skärgårdsö i Stockholm protesterade mot att vindkraftverk skulle byggas på deras ö - de ville nog placera dem i Skåne istället....
  Ha en skön helg
  Camilla

  SvaraRadera
 2. Ja, det är precis som med rovdjur alla vill att de finns men få vill ha dem i sin närhet, säger Peter Olofsson som i natt arbetar på Oumberligabloggen mvh från mig!

  SvaraRadera
 3. Hej Peter!
  Ja du, vad lyssnar jag på när jag pysslar med mina bilder i datorn. Tyvärr inte mycket får jag svara. Jag har endast datorn att tillgå som musikkälla i rummet jag sitter. Vår dator blir lätt "trött" när jag drar i gång photoshop så då får jag avstå att lyssna på musik. Men OM jag skulle ha musik på(vilket vore mkt trevligt) så skulle jag nog välja något lite lugnare. Kanske A camp, Norah Jones, Kleerup...oj, nu står det stilla. Tyvärr så har musiklyssnandet klingat av som småbarnsförälder då jag kan tycka att det är skönt med bara tysthet. Men vi har faktiskt börjat spela mer musik hemma och det känns som att vi har återupptäckt något fantastiskt! :)Våra småkillar gillar när vi spelar rockmusik på hög volym. Nu snurrar en tidig Areosmith skiva rätt bra hemma.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Du verkar ha det slitsamt med den här bloggen , jag kan inte förstå varför folk kan ha någonting emot en smärtförening , men så har jag ju inte hängt med hela tiden heller .
  Jag tycker som dej , jag är så fascinerad av vindkraftverken och de är ju så vackra . Här i östergötland finns det ju en hel del på slätterna .
  Ja ska gå in och kika på tjernobyllänken , ja de mäter väl fortfarande höga värden i sverige efter den katastrofen , ruskigt .
  Ha det gott !
  Lotta

  SvaraRadera