onsdag 4 november 2009

"Så här får det verkligen inte gå till!"


Hej! Vill börja med att tala om att nu är mailboxen till jernsaxen@live.se öppen igen och jag fortsätter även här på Jernsaxen bloggen med nya inlägg rörande allt mellan "Himmel och Jord" i den förunderliga "sjukvårdssvängen"!
Ledfonden som dagen inlägg handlar om uppmärksammas idag i Dagens Nyheter efter en insamlingskampanj som grundar sig på lite "tvivelaktigt åtkomna register".
Vill bara poängtera att alla adresser och mailadresser som finns inom Jernsaxens ramar aldrig kommer att användas för någon som helst form av insamlings ändamål
Jag har själv inte varit i kontakt med Ledfonden och har inte heller presenterat dem här på Jernsaxenbloggen, men det jag känner till om dem och deras arbeta har jag bara gott att säga, tråkigt att de nu kommer i "rampljuset" av fel orsaker. Läs nu artikeln i sin helhet i DN

"Tiggarbrev till ledsjuka upprör!
En kvarts miljon svenskar med ledsjukdomar har fått ett ”tiggarbrev” där Ledfonden ber om pengar. Adresserna till patienterna har hämtats ur sekretesskyddade kvalitetsregister eller sjukjournaler. Flera av mottagarna har nu anmält avsändarna till Datainspektionen."
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar