fredag 11 november 2011

"Humor.....ett sett att bearbeta.....!"


Det var ett tag sedan jag skrev här på min egen medicin/patient blogg, det har sina naturliga orsaker. Då jag under 18 års tid varit "anhörigvårdare" åt min Kära Hustru så har jag ådragit mig vissa "utmattningssymptom" som bl a visar sig i att jag faktiskt får svårare och svårare att skriva om just sjukvård, omsorg och rehabilitering. Jag har jobbat hårt med dessa frågor i verkliga livet, både för egen del och via föreningsverksamhet. Fast uppriktigt så långt har jag inte kommit och i ärlighetens namn inte andra heller.
Följer med "sorg i hjärtat" alla turer kring vård och omsorgsföretaget Caremas förehavanden inom just "omsorg/patient biten". Idag skriver Dagens Nyheter om hur personalen hos Carema fått gå i kurs om hur man utnyttjar en blöjas fulla kapacitet, se artikellänk här!
Behöver inte skriva mer om det i detta inlägg då artikeln ger all den tragiska information som behövs för att inse att det är "mörkt på vissa ställen i vård Sverige", dock inte överallt vill jag verkligen understryka. Fast som jag alltid sagt, nöjda människor har aldrig för utvecklingen framåt, så det gäller att hålla "koll" på politiker och andra makthavare hur de behandlar oss "sjuklingar"!
Jag har som målsättning att till årskiftet få igång arbetet både här på Jernsaxenbloggen och på Smärtföreningen Jernsaxens hemsida, problematiken är att de flesta inblandade är sjuka och orkar inte så mycket och vi anhöriga har blivit rejält "utbrända" av de sista årens häxjakt på långtidssjukskrivna och förtidspensionärer! Väl mött!
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson!
PS: Humor har och är mitt sätt att möta upp min "sorg och förtvivlan" på, passar kanske inte alla, men så fungerar jag!

5 kommentarer:

 1. Vad skulle livet vara utan humor?
  Har man dessutom kronisk smärta så gör humorn det lättare att leva. ♥

  SvaraRadera
 2. great) liked everything very much) keep it up and dont stop)

  SvaraRadera
 3. Cool thing! thanks for sharing. I have never heard about ********!

  SvaraRadera