söndag 7 mars 2010

"Katastrof igen - Älvsjö Mässan!"


Börjar med att ännu en gång ur "tillgänglighets synpunkt" säga: - Katastrof Älvsjö Mässan att ännu ett år inte se till att alla större båtramper är möjliga att ta sig upp på utan att gå via trappor, det är 2010 nu, hela Europa bygger "om" men inte ni! Vi hörs igen efter helgen....som vanligt!
Fast det fanns ljuspunkter, läs nedan om Hanterbara Båtar med egen fin ramp, vad annars!
Jag gillar båtar det gör jag så ett besök på den stora årliga båtmässan här i Stockholm/Älvsjö är obligatorisk för mig, det är den! "Båtbranchen" har nu gått ut i media och meddelat att de nu ser en vändning när det gäller båtförsäljningen i Sverige. Ja, att det återigen säljs mer båtar i Sverige är enbart kundernas förtjänst, inte beror det på säljarna inte. Jag skulle kunna skriva spaltmeter idag om dåliga, nonchiga och otrevliga båtsäljare, men jag gör som vanligt när jag är missnöjd, jag tar en i taget! Jag besökte mässan igår i tre skepnader kan man säga, dels som vanliga Peter Olofsson, dels som "samordnare för Jernsaxens Medlemmar/intressesfär samt företrädare och fixare åt en man med alldeles för mycket pengar som av olika skäl inte själv kunde infinna sig på mässan. Så att kalla mig för "kund" är milt sagt.
Nu tänker jag inte gå in enskilt på på de dåliga säljarna, det får jag ta senare!
Roligaste eller sorgligaste säljaren var för ett "muskelbåtmärke" han klappade på båten som det vore en häst och sa: - Köper du den här Kärran och kör ut till Sandhamn en kväll du har du den full med brudar på vägen hem!
-Fan också sa jag, jag är ju Bög, så det vill jag verkligen inte! Han fick ett underbart uttryck i ansiktet och vände sig snabbt bort och låtsades få ett telefonsamtal! Sådant är kul tycker jag!
Visst fanns det sådant som var bra, fast det var inte mycket!
Först hade jag tänkt dra min dåliga standardvits när jag är missnöjd!
-Vet ni varför Jesus inte skulle kunnat födas på Båtmässan i Älvsjö?
-Jo, för där kunde man inte hitta "Tre Vise Män"!
Fast då skulle jag ljuga för "visheten fanns där i form av två mycket trevliga, kunniga och intresserade säljare (Grabbar, dessa ord är inte Gratis, glöm inte det! OBS: Skämtflagga!"
Min Frus handikapp har isolerat henne mycket under åren och jag har med olika medel sett till att hon "kommit ut i världen" nu ser jag för första gången en riktig möjlighet för henne och hennes "medsystrar" att ta sig ut på sjön/havet/skärgården!
Här nedan har även ni den "möjligheten"!
Den här båten och båtföretaget har allt för att platsa på denna blogg, båten är helt klart ett "Oumberligt Ting" alla kategorier, design och funktion i en underbar "symbios"!
Gå in på Hanterbarabåtar och njut en stund och fundera sedan över dina behov!
Vid datorn din Skeppare i Bloggskutan Peter Olofsson!

1 kommentar:

 1. Jag vill också gå på båtmässa... :-(
  Men alla dessa jäkla trappor gör att jag inte går ofta alls tyvärr.
  Trapporna gör att jag får mer värk i min kropp och att jag måste ha kryckorna med mig för att orka. Tillslut drar man sig för att gå upp för dessa trappor.
  Har tänkt flera gånger att det borde gå att kunna lösa på annat vis.

  En båt? Ja, tack så jätte gärna. Havets brus och vind i håret är balsam för själen. :-)

  SvaraRadera