torsdag 13 augusti 2009

"Ordförande lite upprörd!"Ovan, två bilder ifrån sommarens fotoalbum. Semesterbilder, nej inte direkt, efter som jag officiellt står till arbetsmarknadens förfogande så blir det ingen semester för mig i år. Däremot så har vi två helger åkt ner till Öland för att hälsa på goda vänner. Samtidigt så har jag faktiskt tittat lite på lite lösningar ur det här med arbetslöshetsfrågan, men det är som sagt en annan fråga. Visst är den vacker bilden jag tagit ovan, men man ser det man vill se eller kanske annars man behöver hjälp för att se vad man inte ser! Rörigt? Ska förklara mig, bilden är tagen på Böda Sand, Nordens största campingplats, officiellt fem stjärnig camping och fullt handikappanpassad!
Vad tycker du om tillgänglighetsanpassningen på bilden? Lite trätrallsektioner utslängda på måfå, knappast så har de varit i kontakt med någon konsult i handikappanpassningsfrågor
Det finns ganska många "nedfarter" som ser ut så här men bara en som är asfalterad och inte ens den kan egentligen kallas för tillgänglighetsanpassad det som behövs är en gjuten ramp ända ner till havet, en brygganläggning med badhiss behövs också, för det är väl allas rättighet att kunna bada i havet? Dusch och tvättrum finns men de två vi besökte hade inte ett enda handtag som stöd vid dusch, en av duschrummen hade inte ens en hållare att sätta fast duschen i, faktiskt så hade det inte ens funnits eftersom det fanns inga "märken" i väggen, vem besiktigade detta?
Ja, frågorna hopar sig, Sverige ska ju vara "tillgängligt" som det så vackert heter 2010.
Ska kontakta Böda och se vad som händer och vad de har för handlingsplan.
För dig som läser Jernsaxenbloggen för första gången så vill jag i korthet berätta vad denna blogg går ut på. Egentligen så handlar det hela om en "förfrågan" om det behövs en lite tuffare Smärt och Patient Förening i Sverige. Frågan är sedan länge besvarad med Ja, sedan kanske har arbetssättet och tankeidén utvecklats och omformats sedan starten. Jernsaxen har blivit mer en stödförening till de lite större föreningarna. Uppriktig sagt så har det inte alltid uppskattats då det ibland finns stora egenintressen i de allt för stora föreningarna Jag arbetar just nu helt ideellt och förening är det också. Det jag vill betona att detta är ingen "gulligull" förening och jag "daltar" inte heller med någon, självfallet så följs alla regler och lagar till punkt och pricka och jag är mycket noga med att skilja på sak och person i alla sammanhang!
Vill du vara med och stödja Jernsaxen (inga pengar behövs i detta skede) så klicka in dig som följare på den här bloggen eller skriv ett mail till Jernsaxen@live.se
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson!
PS: Funderar du på "bullbilden" gå då in på www.oumberligating.blogspot.com min högst personliga blogg, men som skapades för att locka lite fler till Jernsaxen och några hundra personer kommer faktiskt därifrån, hur otroligt det än kan låta (ler)!

2 kommentarer:

  1. Hej hallå! Nu är jag med...

    SvaraRadera
  2. Bilden är snygg (den översta alltså) men som du skriver är det inte en handikappanpassad badplats. Tur att du finns som blir arg, själv blir jag mest deppad.
    Ha det bra

    SvaraRadera