tisdag 3 mars 2009

Kort om Jernsaxen!

Jernsaxen är en blogg om en allmän förfrågan om det behövs en ny smärtförening i Sverige. Den här bloggen har nu varit igång i några månader, så svaret är lätt. Självklart så behövs det en ny Smärtförening med/ur patientperspektiv. Smärtföreningar finns redan för vårdpersonal och liknande. Det finns en mailadress ansluten till denna blogg jernsaxen@live.se där går det bra att få mer personlig information.
Det är ett "tufft" jobb att driva föreningsverksamhet, det vet alla som någon gång varit inblandad i någon form av föreningsliv, så milt sagt så jobbar jag nu för fullt med att få in namnet Jernsaxen i olika smärtfrågor. Det bedrivs Smärtföreningsverksamhet i fler former i Sverige, bl a i företagsform, det är säkert bra men Jernsaxen är en sk ideéll förening, utan medlems avgift är det tänkt.
De med svår smärtproblematik är redan en hårt ekonomisk ansatt grupp så jag arbetar också med att få sponsorer till verksamheten. Oturligt nog så har jag mycket pga egen sjukdom (neuroborrelia nu helt friskförklarad) blivit arbetslös och det har påverkat arbetet med Jernsaxen, man kanske skulle kunna tro att det fanns mer tid över till föreningsverksamhet då, men det är tvärtom, att vara arbetssökande idag är mer än ett heltidsarbete, det har många mail hit verkligen vittnat om. Är man dessutom smärtpatient så blir livet inte lättare. Har tidigare sagt att vi drar igång för fullt under våren men det blir snarare under sensommaren/hösten, kanske låter lite tröstlöst men det tar den tid det tar. Stort tack till alla som hört av sig och vill medverka på olika sett, kontaktar er personligen via telefon och mail lite senare.
Jag har utöver den här bloggen en blogg till som heter www.oumberligating.blogspot.com och den har retat upp lite personer i Jernsaxens omgivningen, störs du av den så är det bara att beklaga. Säger det igen som jag skrivit många gånger förr Jernsaxen är ingen "gulligull" förening därav namnet, självklart så tar vi hand om varandra inom föreningen med all männsklig värme som går att uppbringa men utåt så är det med en "Jernnäve"!
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson!
PS: Den andra bloggen är en sk "dragblogg" för Jernsaxen och har lockat över mycket läsare hit och på såvis uppmärksammat smärtproblematiken!

2 kommentarer:

 1. Grattis till den 1000:e!!

  SvaraRadera
 2. Jag är en av dem som ramlar in via den andra bloggen. Jag greppar inte riktigt vad som är så fruktansvärt upprörande med kul humor och absurda betraktelser.

  :-D

  Allt gott,
  Rana

  SvaraRadera