tisdag 29 december 2009

"Skrämmande!"


Oroande!! Ibland blir jag orolig på riktigt! Jag har verkligen svårt att förstå denne Docent Petersons retoriska, inte ur praktisk synpunkt, för det har han ju noga beskrivit hur det ska gå till, men principiellt hur tänkte han där? Jag är inte idiot, jag har bara lite otur när jag tänker!
Peterson! Jag skriver ordet demokrati, känner du igen det? Som Docent i filosofi så borde det finnas i ditt vokabulär.
Om nu SD kommer in i Riksdagen så är det, i en parlamentarisk demokrati, ett uttryck för en del av folkviljan, må så vara inte för den allmäna folkviljan, men en del, vi har ju satt en 4% spärr! (Ingen har ju velat ändra på den, av olika orsaker tidigare) Ska då speciellt utvalda riksdagsledamöter genom ett suspekt parlamentariska röstningsförfarande beröva SD:s väljare det mandat som de har gett uttryck för med sina valsedlar? Och ibland kanske rösta mot sin övertygelse och mot det mandat som de har fått av sina egna väljare?
Mycket märkligt idé av en Docent i filosofi måste jag säga!
Jag är verkligen inte någon SD-sympatisör, men enligt det artiklar jag läst är i SvD och/eller DN har SD uppfyllt de krav man kan ställa på ett demokratiskt parti för att bli insläppta i Sveriges riksdag. (Observera nu pratar vi om den offentliga agendan, finns det någon dold sådan så kan vi göra lika lite åt den som hos de så kallade etablerade partierna när de har något dolt) Att inte låta SD bedriva politisk kamp på lika villkor, uppfattar jag som ett svek och ett hot mot vår demokrati på såväl kort som lång sikt! Artikeln läser du i sin helhet på Svenska Dagbladets nätsidor!
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson!
Tankesmedjan Jernsaxen

lördag 26 december 2009

"Välkommen till Tankesmedjan Jernsaxens första inlägg!


Ja va fan! (som du ser så svär jag och lever rövare på den här bloggen också) Nu kan jag äntligen vara mig själv på den här bloggen också (ler)! Okej, det kunde jag vara tidigare också när det var Smärt och Patientföreningen Jernsaxens tillfälliga hemsida, men visst var jag tvungen att ibland "lägga band" på mig själv i debatten, särskilt när man förträder andra.
Som sagt nu är den sagan all, nu förträder jag bara mig själv och min Fru, hon har ju knappast blivit friskare under året som gått!
Ni är jag inte en komplett skitstövel utan har sett till att de som anslöt sig till min tidigare föreningsidé har fått välja fritt mellan 22 olika förbund som jag förhandlat med om ett avgiftsfritt inträdes år för de tidigare medlemmarna i Jernsaxen. Alla tidigare medlemmar har accepterat och jag tackar självklart även här för allt visat intresse! Visst är jag besviken över mycket i föreningsvärlden, men ännu besviknare är jag på Sjukvårds Sverige och de förbund som anser sig värna vårdpersonal. Kontakten med dem har i de närmaste varit helt obefintlig trots idoga kontakt försök ifrån Smärtföreningen Jernsaxen! Inte en enda av Smärtsjuksköterske förbundets styrelse har inte ens svarat på mail. Inte undra på att många vi träffat på under sjukvårdstiden jag och min Fru varit ena riktiga "haggor"! Ja, faktiskt, helt under bart att skriva det rätt ut! Okej, nu är alla "broar brända" men nu tar jag upp en personlig "fajt" med allt och alla som inte ser till min Frus välbefinnande! Självklart så hjälper jag personligen till om du som läsare av Tankesmedjan Jernsaxen har något akut vårdproblem. Självklart så använder jag bara "lagliga" medel!
Bara lite tuffare juridiskt när det inte är i föreningsform!
Smärtföreningen Jernsaxen är död, leve tankesmedjan Jernsaxen!
Vid datorn Peter Olofsson!

torsdag 17 december 2009

"Julklappstips!"




Barn behöver "hjälpmedel" för att leka och bearbeta sin upplevelser av "sjukdom"! Playmobils sortiment täcker nog alla behov, finns i de flesta leksaksaffärer eller på Nätet hos Doddes !
Självklart behöver inte leksakerna var av "sjukvårdskarraktär", men jag har sett på mina egna och andra barn vad leken betyder när vardagen inte alltid flyter på som man önskar den borde göra!
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson!

torsdag 10 december 2009

"Katastrof, inget annat går att säga.....!"


De nya sjukförsäkringsreglerna som innebär att tusentals sjuka utförsäkras vid årsskiftet leder till stor oro bland många sjuka. I vissa fall har det till och med gått så långt att folk valt att ta livet av sig. ”Jag har vid ett par tillfällen fått avskedsbrev”, berättar läkaren Jenny Fjell i en artikel i Dagens Nyheters Nätupplaga!
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson!

torsdag 3 december 2009

"Aktuellt om strokevården!"


Som vanligt så fortsätter jag här på Jernsaxen att länka till dagsaktuella artiklar i ämnet "vård och omsorg". Läser idag i Svenska Dagbladet att det är stora orättvisor i strokesjukvården, del av artikel nedan:
"Vi kan inte acceptera att framstegen inom strokevården fördröjs och hämmas av irrationella faktorer. Stroken slår till både i Strömsund och Stockholm och vården ska vara lika bra och tillgänglig för alla, skriver socialutskottets ordförande Kenneth Johansson (C) tillsammans med läkare och Neurologiskt Handikappades Riksförbund."
Självklart så håller även Patient och Smärtföreningen Jernsaxen med på alla punkter!
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson.

onsdag 2 december 2009

"Aj som fan.........!"


Okej, jag har förstått att alla läsare inte gillar att möta upp sin problematik med "humor" men vi här på Jernsaxen har gemensamt beslutat att det för bli ett av honnörsorden för Patient och Smärtföreningen Jernsaxen, så bilder som ovan får man "stå ut" med om man tittar in på denna blogg som också fungerar som en slags hemsida tills Jernsaxens ordinarie hemsida startas upp någon gång efter årsskiftet!
Sagt det förut det går långsamt framåt med föreningsverksamheten, uppriktigt sagt så gör det mig lite beklämd, men jag har kontaktat ett flertal liknande föreningar för samarbete. Det finns flera mindre förbund och föreningar som Jernsaxen kunde göra gemensam sak tillsammans med. Alltid öppen för förslag!
Dagens länktips går till Svenska Dagbladet som har en pågående artikelserie om smärta och dess problematik. Artikel idag inleds med:
"Sällan smärtfritt att rå på värken!
Sjukskrivningstiderna för långvarig smärta i muskler och leder har minskat markant. Försäkringskassans strängare regler är en förklaring, men också bland patienter märks en attitydförändring till sjukskrivning, säger Eva-Britt Hysing, överläkare vid Smärtcentrum i Uppsala."
Artikeln i sin helhet läsare du på Svenska Dagbladets Nätsida!
Vid datorn Peter Olofsson